• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
7

هجوم ملخ‌ها به استان بوشهر

  • کد خبر : 11232
  • 04 اسفند 1398 - 19:29
جمعیت ملخ‌هایی که امسال به استان بوشهر وارد شده است بیشتر از سالهای گذشته است. پارسال جز عسلویه و کنگان سایر شهرستان‌های این استان شامل بوشهر، دشتستان،جم، دیر، دشتی، تنگستان، گناوه و دیلم به ملخ آلوده شدند اما امسال همه شهرستان‌ها بجز دیلم آلوده شده‌است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: از عصر روز پنجشنبه اول اسفند ۹ شهرستان استان بوشهر با هجوم ملخ‌های صحرایی روبرو شده‌است.

به گزارش «آوای بوشهر»؛ خسروعمرانی افزود: امسال حمله ملخ ها به کشور آبان ماه از استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان شروع شد و حمله گسترده ملخ ها از طریق دریا به استان بوشهر همچنان ادامه دارد.

https://boushehr.iribnews.ir/files/fa/news/1398/12/4/4556827_595.jpg

وی گفت: جمعیت ملخ‌هایی که امسال به استان بوشهر وارد شده است بیشتر از سالهای گذشته است. پارسال جز عسلویه و کنگان سایر شهرستان‌های این استان شامل بوشهر، دشتستان،جم، دیر، دشتی، تنگستان، گناوه و دیلم به ملخ آلوده شدند اما امسال همه شهرستان‌ها بجز دیلم آلوده شده‌است.

عمرانی با بیان اینکه امسال ملخ‌ها در کانون‌های جدیدی ورود کرده اند افزود: سال گذشته دسته‌های ملخ تنها در عرصه‌های طبیعی استان بوشهر وارد شدند و ۱۰۴  هزار هکتار از اراضی استان آلوده شد؛ اما امسال علاوه بر عرصه‌های طبیعی در زمین‌های زراعی و باغی وارد شده است و پیش‌بینی می‌شود با توجه به هجوم ملخ‌ها سطح مبارزه سه برابر سال گذشته باشد.

وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی هم عصر پنجشنبه ستاد بحران را تشکیل داد و دستورات لازم را به تمام ادارات ابلاغ کرده است ، دستورات لازم برای عملیات ردیابی پایش و مبارزه صادر شده تیم‌های گشت و ردیابی بلافاصله فعال شدند و مناطق آلوده را شناسایی کرده و تجهیزات مختلف از جمله سوم مورد نیاز سمپاش ها آماده به کار شدند و به مناطق اعزام شدند عملیات مبارزه از غروب پنجشنبه شروع شده و همچنان درحال مبارزه هستیم .

عمرانی با اشاره به تشکیل ستاد بحران استان بوشهر و سازمان جهاد کشاورزی و آماده باش همه نیروها افزود: با توجه به اینکه ملخ‌ها رفتار متغیری دارند و در کانون‌های آلوده باقی نمی‌مانند به همین علت بیشترین تاکید ما بر سمپاشی شبانه است.

وی اضافه کرد: از همه کشاورزان، مردم و محیط‌بانان درخواست می‌شود در صورت دیدن کانون‌های جدید آلوده به ملخ مسئولان جهاد کشاورزی منطقه خود را در جریان قرار دهند.

عمرانی افزود: دامداران مراقب باشند دام‌های خود را به مناطقی که سمپاشی شده‌است وارد نکنند و بعد از پنج روز تا یک هفته اجازه دارند در این مناطق تردد کنند. همچنین زنبورداران نیز باید کندوهای خود را ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر دورتر ازمناطق آلوده و سمپاشی شده مستقر کنند.

وی گفت: ملخ‌هایی که وارد استان بوشهر شده‌اند همه بالغ هستند و فرصت مبارزه  با این دسته‌ها ۱۵تا ۲۰ روز است. زمان اوج مبارزه با ملخ‌ها در اردیبهشت سال آینده است.

ورود ملخ‌های مهاجم با قامت جدید به ایران

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: ملخ‌های که اکنون به استان‌های بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس هجوم آورده‌اند، ملخ‌های صحرایی هستند که با کمک شرایط فیزیولوژیکی بدن خود تغییر رنگ داده و هم رنگ ملخ‌های بومی کشور شده‌اند.

محمدرضا میر با بیان اینکه ملخ‌های صحرایی مهاجم در شرایط مختلف امکان تغییر رنگ دارند، اظهار کرد: وضعیت فیزیولوژی بدن ملخ‌های صحرایی به آن‌ها اجاز می‌دهد تغییر رنگ داده و از زرد به خاکی و گاهی صورتی تبدیل شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ملخ‌های صحرایی مهاجم تغییر رنگ داده و هم رنگ ملخ‌های بومی کشور ما خاکی رنگ شده‌اند.

میر با تاکید بر اینکه فاز جدید تهاجم از شنبه هفته جاری آغاز شده است، افزود: شنبه هفته جاری اولین دسته‌جات ملخ‌های صحرایی در فاز جدید از کشور عربستان و دریایی سرخ وارد ایران شده‌اند.

وی اضافه کرد: دستجات ملخ‌ها استان‌های بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس را آلوده کرده و اکنون مبارزه با آن‌ها در ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار در حال انجام است.

میر با اشاره به تراکم بالای ملخ‌های مهاجم در فاز جدید تهاجم، گفت: تراکم بالای ملخ‌های مهاجم در فاز جدید می‌طلبد مبارزه به صورتی جدی‌تر انجام شود، البته با توجه به تجربه سال‌ گذشته آمادگی لازم برای مبارزه وجود دارد.

وی پیش‌بینی کرد ریزش دستجات ملخ‌های مهاجم تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه داشته و سطح مبارزه به سطح یک میلیون هکتار برسد.

میر درباره آخرین وضعیت تامین اعتبار مالی مورد نیاز برای مبارزه با هجوم جدید ملخ‌های صحرایی، اظهار کرد: از مرداد ماه سال‌جاری نامه‌نگاری برای دریافت اعتبار با دستگاه‌های مربوطه انجام شده و موفق به دریافت ۲۰ میلیارد تومان شده‌ایم.

وی تصریح کرد: این میزان اعتبار برای شروع مبارزه کافی است، اما برای ادامه آن نیاز به اعتبار بیشتری داریم.

میر یکی از مشکلات اصلی این سازمان برای مبارزه را نبود خودروهای شاسی‌‌بلند عنوان کرد.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سازمان حفظ نباتات با کمبود خودروی شاسی‌بلند روبه‌رو هستیم.

میر از دستگاه‌های نظامی درخواست کرد که با توجه به جدی بودن خطر فاز جدید هجوم ملخ‌های صحرایی، مانند سال گذشته در تامین تجهیزات از جمله خودروهای مناسب با سازمان حفظ نباتات همکاری داشته باشند./خلیج فارس

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=11232

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.