آوای جم : بعد از دور کاری زنان شاغل در روزهای پنجشنبه که صاحب فرزند زیر ۷ سال یا معلول باشند و طرح مرخصی دوساله برای زایمان زنان، این بار طرح استخدام نیمه وقت کارمندان زن از سوی هاجر تحریری نیک صفت معاون راهبردی منابع انسانی رییس جمهور مطرح شده است.
به نظر میرسد دولت با ارائه طرح استخدام کارمندان زن به صورت نیمه وقت قصد دارد تا با یک تیر دونشان بزند؛ از سویی زنان با حضور کمتر در ادارات به وظایف و امور خانواده بیشتر رسیدگی میکنند و از طرفی نیز بانوانی که فارغالتحصیل و بیکار هستند، مشغول به کار خواهند شد. صرف نظر از اینکه این طرح مخالفانی را به همراه خواهد داشت و با مصوبه مجلس مبنی بر استخدام یک کارمند در ازای خروج ۳ نفر از مشاغل تصدیگری دولت، در تعارض است یا خیر،
اما به عقیده معاون حقوقی معاونت توسعه رییسجمهور این طرح هیچ گونه بار مالی برای دولت به همراه ندارد.
طرحی که همه زنان را شاغل می کند
تاجی معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور در توضیح بیشتر این طرح به فارس می گوید: دولت با توجه به وجود بانوان فارغالتحصیل در کشور و کمبود فرصتهای شغلی، طرحی برای استخدام نیمه وقت زنان در دست دارد که از طریق نمایندگان مجلس در قالب لایحه بودجه ۹۱ مطرح میشود.
به گفته وی در این طرح، به جای استخدام یک زن، در واقع دو زن به صورت نیمهوقت استخدام می شوند که ساعت کار و زمان حضور در اداره آنان نصف یک کارمند و به همین نسبت دریافتی و حق بازنشستگی و سایر مزایای آنها نیز به صورت نیمه باشد.
درواقع به جای اینکه این زنان مانند کارکنان دیگر هفتهای ۴۴ ساعت (براساس قانون مدیریت خدمات کشوری) سر کار حاضر باشند، هفتهای ۲۲ ساعت حاضر شده و همچنین میزان حقوق و مزایا و بازنشستگی آنها نیز به صورت نیمه است. او می گوید: یعنی با این ابتکار برای هر یک پست استخدامی ۲ نفر از بانوان استخدام می شوند. این طرح در راستای تقویت بنیان خانواده و کمک به اقتصاد خانوار ارائه میشود که هیچ بار مالی برای دولت نخواهد داشت و دولت موافق مطرح شدن این طرح در لایحه بودجه ۹۱ خواهد بود.
ابهامات زیاد است
در این باره لاله افتخاری عضو فراکسیون زنان مجلس به خبرآنلاین می گوید: متاسفانه این طرح ابهامات فراوانی دارد و باید دید آیا زنان شاغل این موضوع را قبول می کنند یا نه؟
وی با اشاره به اینکه دولت اعلام کرده طرح بار مالی ندارد می گوید: باید دید چقدر بخش دولتی از این کار استقبال می کند تا مانند دورکاری شکست نخورد.