به گزارش خبرآنلاین؛ آیت الله آملی لاریجانی در این اجلاس از رگه های پنهان فساد، اختاپوس بزرگ در فساد اداری، رستورانی که پاتوق زد و بند برخی آقایان شده، انتصابات قارچ گونه و حرف و حدیثهایی در پرونده فساد مالی حرف زد.
بخش بزرگی از سخنان رییس قوه قضائیه به فسادمالی بزرگ اختصاص داشت.
او گفت: از روز اول که از این فساد مطلع شدیم هجمه های زیادی از داخل و خارج شکل گرفت و خارج نشینان گفتند که نظام، قدرت برخورد با این فساد را ندارد. شایعات و تهمتها هم آغاز شد ولی الحمد لله با وجود تبلیغات توانستیم با کار شبانه روزی و دستگاه های ذیربط و دادستان کل و قضات دادسرا و دادگاه ها و کارشناسان متعدد، بخش زیادی از پرونده را آماده دادگاه کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به فرار خاوری، مدیرعامل فراری بانک ملی گفت: البته افراد معدودی در این پرونده با برخی غفلتها فرار کردند که امیدواریم برگردند و عادلانه محاکمه شوند ولی در هر حال توانستیم این پرونده را مدیریت کنیم.
دستگاه اجرایی ما فساد کرده است
رئیس قوه قضاییه تلویحا اشاره ای به یکی از سخنان رییس جمهور درباره پرونده فساد مالی بزرگ هم داشت: در اینکه این فساد بزرگ بوده است تردید نکنید. گاهی کلماتی از برخی صادر می شود که می گویند برخورد دستگاه قضایی در این پرونده سیاسی بوده است. من می گویم که کسی که این فساد را کوچک عنوان کند مانند فردی است که سرش را زیر برف کرده است. مگر می شود سه هزار میلیارد پول در اختیار افراد غیر باشد و در کار خود مصرف نشود فساد محسوب نشود. این پولها باید در تولید به کار گرفته می شد ولی نشد. امروز یک جوان برای یک یا دومیلیون وام باید کلی دوندگی کند ولی گروهی به آسانی سه هزار میلیارد تومان پول را از بانکها می گیرند. آیا این فساد نیست؟ ما در این پرونده پنهان کاری نمی کنیم.
آملی لاریجانی گفت: برخی می گویند: حالا چه شد؟ من می گویم خیلی کار شده. ما دادگاه را علنی برگزار کردیم و قاضی تمام صحبتها را می شنود و تمامی مستندات پرونده مهم است. آیا به راستی کیفهای پر از پول و رشوه فساد نیست؟ کیفهای پر پول به مسئولان بانکی دادن فساد نیست؟ فساد پس چیست؟ این فساد بزرگ است زیرا اعتماد عمومی را هم خدشه دار کرده است ولی ما ایستادهایم و باید به مردم حقایق را بازگو کنیم. باید بپذیریم که دستگاه اجرایی ما فساد کرده است.
احضار تمام مدیران بانکها
رئیس قوه قضائیه همچنین درباره بازجویی و احضار مدیران فعلی و سابق برخی بانک ها از جمله بانک صادرات گفت: گفتند که چرا بانکی که مقصر بوده مسئولش کنار نشسته که ما این را قبول نداریم زیرا همه مدیران بانکها در این پرونده را خواستهایم. البته ممکن است دستگاه قضایی در جایی کند و در جای دیگری تند عمل کند اما اینکه گفته میشود مسئول آن بانکی که مسئول اصلی این ماجرا بوده کنار نشسته این طور نیست. ما تمام کسانی که به نحوی مرتبط بودهاند را خواستهایم منتها افرادی که در این موضوع دخیل بودهاند گروههای مختلفی بودهاند.
او گفت: آقایی در این پرونده ۱۲ میلیارد تومان رشوه گرفته است و وقتی دادستان میگوید پولها را برگردان سریع ۵ میلیارد تومانش را برمیگرداند و این یعنی آنها پول زیادی در اختیار دارند.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین گفت: مقام معظم رهبری هم در سخنرانیها و هم در دیدارهای خصوصی به بنده گفته اند در این پرونده پیگیری قاطع داشته باشید و تا هر کجا که رفت ادامه دهید.
وجود یک اختاپوس ارتباطی بزرگ در کشور
رئیس قوه قضائیه از رگههای پنهان فساد در کشور خبر داد و گفت: به نظر میرسد سوای این فساد یک رده پنهانی از فساد نیز وجود دارد به نظر من این ردههای پنهان بسیار مهمتر از ردههای آشکار است. مقصود من از ردههای پنهان این است که یک اختاپوس ارتباطی وجود دارد که با بده بستانهایی که دارند توانایی این را داشته که مشکلاتشان را در جاهای مختلف حل کنند حتی در دستگاه قضایی و متأسفیم که چنین چیزی وجود دارد و من برای این امر مظاهر مختلفی را یافتهام ولی نمیتوانم اینجا همه آنها را باز کنم.
او گفت: در یک رستوران پاتوق درست کردهاند که عدهای از آقایان و حتی قضات هم در آن رفت و آمد دارند. در این رستوران هر چند دیزی و قلیان چاق میکنند ولی گفتگوها و زد و بندهایی رخ میدهد.
آملی لاریجانی همچنین به برخی انتصاب ها انتقاد کرد و گفت: فرض کنید در ماجراهایی قوه قضائیه رسیدگی انجام داده و متهمی را که اتفاقا اتهام او کوچک نیست به دلیل مصلحتی مورد رأفت نظام قرار داده و این فرد مورد عفو از تعقیب قرار میگیرد اما واقعا دلیلی دارد که به چنین متهمی حکم بدهیم؟
او گفت: یک دفعهای حکمهای قارچ گونه از این طرف و آن طرف صادر میشود آیا ما نباید ملاحظه کنیم که اگر متهمی در دستگاه قضایی مورد رأفت نظام قرار گرفته نباید به وی احکام کلیدی بدهیم؛ تشویقاش کنیم و این همان فساد اختاپوس پنهان است. این بده بستانهایی در لایحههای زیرین است.
رئیس دستگاه قضایی کشور گفت: مثلا کسی که هیچ کار اجرایی هم ندارد یک حکم پیش پا افتادهای به کسی میدهد و این موضوع رسانهای میشود. میدانید چرا؟ برای اینکه در ادبیات برخی به جای اینکه مناصب اعتبارشان را از اشخاص بگیرند این اشخاص هستند که اعتبارشان را از مناصب میگیرند.
مردم می دانند به مصلح برخی پرونده ها رسیدگی نمی شود
رئیس قوه قضائیه خطاب به حاضران و مدیران گفت: من به بزگواران و مسئولان عرض می کنم برای رضای خدا از بده بستانها بیرون بیایید. مردم می دانند که گاهی دستگاه قضا به مصالح کشور برخی پروندهها را فعلا پیگیری نمیکند ولی این دلیل نمی شود این شخص را در منصبی بگمارند.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین گفت: می گویند خیلی از بانکها قفل کردهاند و وام نمی دهند. من می گویم قوه قضائیه حامی بانکها است و اگر هر مسئول بانکی و مسئول دولتی از سوی قوه قضائیه مشکلی برای ارائه خدمات در توسعه تولید ملی مشاهده کرد به دفتر من گزارش دهد.