• امروز : جمعه - ۲۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Friday - 13 December - 2024
5

بهداشت باروری قسمت اول (از بهداشت باروری چه می دانید؟)

  • کد خبر : 1532
  • 16 مرداد 1391 - 5:34

سرویس سلامت آوای جم: باروری یکی از مقوله های مهم  حیات بشری است و توجه به  بهداشت و سلامت زن و مرد در طی این دوران، نقش مهمی در شکوفایی و تامین سعادت و خوشبختی زوجین و یا بالعکس نارضایتی همسران از زندگی زناشویی خود را به همراه دارد. نظر به اهمیت موضوع، واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان جم، مطالبی پیرامون این بحث در سه قسمت فراهم نموده  که قسمت اول آن را به اطلاع شما کاربران عزیز می رساند.

به حالتی از سلامتی کامل جسمی، روانی و رفاه اجتماعی که مرتبط به سیستم تولیدمثل و روند و کارکرد آن است، بهداشت باروری اطلاق می‌شود.

برای رسیدن به این هدف، دفتر سلامت خانواده و جمعیت معاونت سلامت وزارت بهداشت، برنامه جامع و سرفصل بزرگی را به نام «بهداشت باروری در نظام جمهوری اسلامی ایران» باز کرده است.

این مقوله با ارائه طیف وسیعی از خدمات بهداشتی؛ سلامت در تمام طول زندگی (از تولد تا مرگ) در بر گرفته و هدف آن کمک به افراد و خانواده‌ها در زمینه بهبود وضعیت بهداشتی، توانمندسازی زنان، افزایش امکان دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و سلامت مادر و نوزاد، تنظیم خانواده، درمان بیماری‌های منتقل شونده از راه جنسی، بدخیمی‌های دستگاه تناسلی، تشخیص و درمان نازایی، آموزش در زمینه سلامت باروری، به ویژه در جوانان و نوجوانان به همراه برآوردن نیازهای تحصیلی و خدماتی این گروه به منظور قادرسازی آنان به برخوردی مثبت و مسئولانه با تمایلات جنسی خود، حقوق جنسی زنان و نیز مشارکت مردان در سلامت باروری، سلامت دوران یائسگی، بهداشت سالمندان و روابط متقابل احترام‌آمیز و برابری جنسیتی و به طور کلی ارتقای سطح سلامت تمام زنان و مردان با شرایط متفاوت (درآمد، سن، مذهب و…) می‌باشد.

تعریف حقوق باروری:

کلیه حقوق برخورداری از بهداشت باروری مناسب را حقوق باروری می نامند.

بعضی از این حقوق به شرح ذیل می باشد:

۱- حق زندگی:

زندگی هیچ زنی نباید به واسطه حاملگی یا موارد مرتبط با باروری وی، در معرض خطر قرار گیرد.

۲- حق آزادی و امنیت فردی:

هیچ زنی نباید به زور تحت عمل جراحی عقیم سازی، سقط و سایر موارد تهدید کننده مشابه قرار بگیرد.

۳- حق برخورداری از عدالت و رهایی از هر گونه تبعیض:

تمام آحاد بشر مساویند. خدمات بهداشت باروری باید بدون در نظر گرفتن نژاد، قومیت، رنگ، سطح درآمد، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت جسمانی، سن، زبان، مذهب و اعتقادات سیاسی برای همه، بطور یکسان ارائه شوند.

۴- حق رازداری:

تمامی خدمات بهداشتی –درمانی باید به صورت محرمانه ارائه شوند و تمام زنان حق تصمیم‌گیری مستقل را در مسائل بهداشت باروری خود داشته باشند.

۶- حق دسترسی به امکانات و آموزش:

همه باید دسترسی کامل به اطلاعات و آموزشها در مورد مزایا، معایب، خطرات و اثر بخشی تمام روشهای پیشگیری از بارداری داشته باشند تا بتوانند بر اساس آگاهی کامل تصمیم بگیرند.

۷- حق تصمیم گیری فردی درباره ازدواج و تشکیل خانواده:

هر کس حق دارد درباره زمان ازدواج خود و تشکیل خانواده‌اش، خود تصمیم بگیرد و هیچ‌کس حق ندارد ازدواج را بر کسی (بویژه جوانان) تحمیل کند.

۸- حق تصمیم گیری فردی درباره تعداد و زمان تولد فرزندان:

هر کس حق دارد درباره تعداد و زمان تولد فرزندان خود تصمیم بگیرد. و باید امکانات رفع ناباروری برای زوجینی که مایل به داشتن فرزند هستند،‌ فراهم شود.

۹- حق دسترسی به خدمات و برخورداری از بالاترین کیفیت خدمات:

هیچ مانعی برای ارائه خدمات به متقاضیان نباید وجود داشته باشد و بایست برای همه اقشار جامعه (از جمله جوانان) با هر نوع تقاضایقانونی، خدمات در دسترس باشند.

۱۰- حق بهره‌مند شدن از پیشرفت‌های علمی:

مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی باید بتوانند از جدیدترین روشهای موجود که مؤثر و بی خطر هستند، استفاده کنند.

تهیه و تنظیم: مکیه گلگون- کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=1532

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.