• امروز : جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Friday - 20 September - 2024
6

۴سال بدون تولد تالاسمی در شهرستان جم

  • کد خبر : 2332
  • 23 اردیبهشت 1392 - 9:58

به گزارش خبرنگار آوای جم؛ اصغر نوروززاده  معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم بیان داشت با تلاش و برنامه ریزی و آموزشات لازم توسط همکاران مرکز مشاوره ومراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان شهرستان و همکاری شهروندان از سال ۱۳۸۸ تا کنون هیچ مورد تالاسمی ماژوری در شهرستان تولد نیافته است .

وی افزود یکی از شایع ترین اختلالات و بیماری های خونی ، بیماری تالاسمی می باشد که به صورت ژنتیک از نسلی به نسل دیگر منتقل می گردد.

این بیماری در سراسر جهان و در همه نژادها دیده می شود ولی شیوع آن در نواحی مدیترانه و خاور میانه از جمله ایران بیشتر بوده . در استان بوشهر نیز موارد تالاسمی دیده می شود بطوری که میزان شیوع در استان ۴۵در صدهزار نفر می باشد

شهرستان جم نیز با ۵۷ بیمار تالاسمی و میزان شیوع ۱۱۳٫۵ در صدهزار نفر دارای بیشترین میزان شیوع در استان می باشد و این مسئولیت بهداشت و درمان و همه ادارات و نهادهای ذیربط می باشد که با همکاری و تعامل در راستای پیشگیری از تولد تالاسمی ماژور (بیمارانی که نیاز به تزریق خون دارند) گام بردارند.

در همین راستا معاون بهداشتی شبکه بهداشت به شرح مختصری از فعالیت مرکز مشاوره قبل از ازدواج شهرستان در سال ۱۳۹۱ پرداخت و گفت:تعداد ازدواج داوطلب مراجعه کننده به مرکز مشاوره  ۵۱۲ مورد بوده است و تعداد ازدواج دارای مشکل کم خونی۲۵۱ مورد که با آهن درمانی و ارجاع به ازمایشگاه مشخص گردید که ازاین ۲۵۱مورد، ۲۳مورد ناقل بیماری تالاسمی می باشند و از این ۲۳مورد ۱۸ مورد از ازدواج منصرف گردیدند که جا دارد از فعالیت و تلاش همکاران در مرکز مشاوره و همچنین داوطلبین ازدواجی که همکاری لازم را در امر انصراف از ازدواج با مرکز مشاوره داشتند تقدیر و تشکر بعمل آید.

وی افزود تعداد ازدواج ناقلین= ۵ زوج و تعداد کل زوج ناقل تحت پوشش در شهرستان =۹۰زوج می باشد

نوروز زاده اضافه کرد به هر حال با وجود مشاوره ها و آموزشات لازم جهت داوطلبین ازدواج و زوجهای ناقل ، در راستای پیشگیری از تولد تالاسمی ماژور وجود موارد ذیل بسیار کمک کننده می باشد:

–          انصراف از ازدواج در زوجهای ناقل شناسایی شده در داوطلبین ازدواج (چون در هر بارداری ۲ زوج ناقل ۲۵% احتمال تولد تالاسمی ماژور وجود دارد).

–          انجام آزمایش مرحله دوم در هفته دهم بارداری جهت شناسایی نوزاد تالاسمی ماژور وجود دارد.

امید است که داوطلبین ازدواج و خانواده های محترم آنان ، شبکه بهداشت و درمان و تیم مشاوره قبل از ازدواج شهرستان را جهت تحقق به هدف خود که همان پیشگیری از تولد تالاسمی ماژورمی باشد یاری نمایند.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=2332

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.