• امروز : یکشنبه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 29 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 27 April - 2025
3

رنج بیماران دیالیزی در پایتخت انرژی

  • کد خبر : 24128
  • 23 فروردین 1404 - 13:38
آوای بوشهر :نبود بخش دیالیز در بیمارستان حضرت نبی اکرم (ص) عسلویه معروف به پایتخت انرژی ایران، باعث شده تا بیماران کلیوی این شهرستان برای دریافت خدمات مورد نیاز با تحمل سختی‌ها و هزینه زیاد به بیمارستان های کنگان، لامرد و پارسیان مراجعه کنند.

به گزارش آوای بوشهر و به نقل از ایرنا وقتی نام عسلویه و جنوب استان بوشهر با آن تمدن بزرگ صنعتی نفت، گاز، و پتروشیمی و دیگر صنایع جانبی و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و غیره به گوش هر ایرانی می رسد خیال می کند این شهرستان از هر نوع کمبود و نیاز مبرا است و هر امکانات رفاهی، اجتماعی، درمانی و غیره را می‌توان در آن یافت، اما این خیالی واهی است و این سرزمین غنی اما محروم در زمان حاضر که اکنون غرق در دود فلرها و پنهان در آتش سرخ مشعل‌ها در حال سوختن با آلایندگی‌ها است، از امکانات اولیه نظیر بخش دیالیز محروم است.
این وضعیت سبب گلایه‌مندی و اعتراض خانواده‌های بیماران کلیوی ساکن شهرستان عسلویه که به اجبار برای انجام دیالیز هر هفته ۲ یا ۳ بار به شهرستان کنگان و یا استان‌های همجوار مراجعه و خدمات دریافت می‌کنند، است

یکی از بیماران دیالیزی گفته است: با توجه به نبود بخش دیالیز در شهرستان عسلویه، ناچاریم هفته‌ای ۲ تا ۳ بار برای دیالیز به شهرهای کنگان، لامرد و پارسیان مراجعه کنیم که علاوه بر هزینه زیاد رنج طی مسافت‌های زیاد باعث خستگی و آزار بیماران می‌شود.

این بیمار افزوده است : این درحالی است که بیماران دیالیزی باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شوند.
یکی از مخاطبان در تماس با ایرنا بیان کرد: با وجود جایگاه عسلویه به‌عنوان قطب صنعت و انرژی کشور، امکانات درمانی و تشخیصی مناسب مانند دستگاه دیالیز و ام آر ای در بیمارستان‌های نبی‌اکرم و شهید سلیمانی این شهرستان وجود ندارد.
وی از از مسئولان شهرستان عسلویه خواست برای رفاه بیماران، هرچه سریع‌تر نسبت به تجهیز بیمارستان‌ها آن اقدام کنند.

شهروند عسلویه‌ای گفت: با وجود آغاز عملیات اجرایی بخش دیالیز بیمارستان حضرت نبی اکرم (ص) عسلویه در سال ۱۴۰۱، این پروژه تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است، این در حالی است که مجوز راه‌اندازی این بخش از سوی سازمان تأمین اجتماعی صادر شده و ساختمان آن با مساحت ۳۰۰ متر مربع زیربنا قرار بود با مشارکت شورای شهر عسلویه و خیران ساخته شود.

وی یادآورشد: در زمان حاضر، بیماران کلیوی عسلویه برای انجام دیالیز مجبور به طی مسافت حدود ۶۰ کیلومتری به کنگان هستند. بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان با اضافه شدن پنج دستگاه دیالیز جدید در مرداد ۱۴۰۱، تعداد دستگاه‌های دیالیز خود را به ۱۸ عدد افزایش داده است.

امام جمعه عسلویه در ارتباط گفت: در نشستی با رئیس بیمارستان نبی اکرم (ص) در مهرماه ۱۴۰۲، بر ضرورت راه‌اندازی بخش دیالیز در این بیمارستان تأکید و ایجاد آن از اولویت‌های حوزه بهداشت و درمان در عسلویه است.

حجت‌الاسلام محمد محمدی افزود: با توجه به نیاز مبرم بیماران کلیوی در عسلویه به خدمات دیالیز، تسریع در تکمیل و راه‌اندازی این بخش در بیمارستان حضرت نبی اکرم (ص) ضروری به نظر می‌رسد تا ضمن کاهش مشکلات بیماران، از مراجعه آنها به شهرستان‌های مجاور جلوگیری شود.
رئیس بیمارستان حضرت نبی اکرم (ص) عسلویه گفت: ساخت بخش دیالیز این بیمارستان بر اساس توافقنامه‌ای با حضور مدیران ارشد سازمان تأمین اجتماعی، بر عهده شورای اسلامی شهر عسلویه گذاشته شده است.

زهرا هادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: براساس توافق انجام‌شده، ساخت ساختمان بخش دیالیز با مشارکت شورای شهر عسلویه و تأمین هزینه‌های مربوط توسط این شورا و خیرین منطقه در نظر گرفته شده بود و مدیرعامل وقت درمان تأمین اجتماعی کشور نیز در جلسه مربوط به این توافقنامه حضور داشته است.

وی افزود: با توجه به اینکه علوم پزشکی و تامین اجتماعی متولی درمان هستند، توافقنامه میان شورای شهر و مدیر درمان تأمین اجتماعی استان بوشهر در آن زمان منعقد شده و این شورا مسئولیت اجرای پروژه را بر عهده گرفته است.

هادی گفت: اکنون شورای شهر همکاری نزدیکی در این زمینه دارد و وقفه‌هایی که به دلایل مختلف در روند اجرای پروژه ساخت بخش دیالیز این بیمارستان رخ می‌داد، برطرف شده و پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.

وی تأکید کرد: راه‌اندازی هر چه سریع‌تر بخش دیالیز در بیمارستان نبی اکرم (ص) مطالبه جدی مردم و بیماران کلیوی منطقه است که امیدواریم با هماهنگی بین دستگاه‌های ذی‌ربط، هر چه زودتر محقق شود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان عسلویه گفت: با وجود پیگیری‌های متعدد و وعده‌هایی که از سوی مسئولان داده شده، تاکنون اقدامی برای تکمیل و راه‌اندازی بخش دیالیز بیمارستان حضرت نبی اکرم (ص) صورت نگرفته است.

بوهندی نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون مکاتباتی با دولت‌های مختلف در زمینه راه‌اندازی بخش دیالیز انجام داده‌ایم و جلسات و رایزنی‌هایی با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، از جمله دفتر مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشته‌ایم.

وی افزود: براساس پیگیری‌های صورت‌گرفته، قول‌هایی مبنی بر مساعدت و تأمین تجهیزات داده شد، اما هنوز ساختمان این بخش تکمیل نشده و اقدامی عملی برای بهره‌برداری از آن صورت نگرفته است.
نجفی ادامه داد: از ابتدا قرار بود ساخت این بخش با مشارکت مردم و خیران انجام شود و هم‌اکنون نیز در حال جذب این مشارکت‌ها هستیم تا هرچه سریع‌تر راه‌اندازی شود.
رئیس شورای شهرستان عسلویه گفت: در زمان حاضر حدود ۳۰ بیمار کلیوی درسطح شهرستان عسلویه نیازمند خدمات دیالیز هستند که نبود این خدمات در منطقه، مشکلات زیادی برای آنان ایجاد کرده است.

وی تأکید کرد: امیدواریم با همراهی مسئولان و شتاب‌بخشی به فرایند تجهیز و راه‌اندازی این مرکز، دغدغه بیماران کاهش یابد و دیگر نیازی به مراجعه به شهرستان‌های مجاور نباشد.

رئیس انجمن بیماران کلیوی بوشهر گفت: ساخت بخش دیالیز عسلویه با تخصیص بودجه جدید در حال پیگیری است.

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان بوشهر گفت: با توجه به نبود بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در عسلویه، مسئولیت ایجاد بخش دیالیز در این منطقه به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شده و براساس آخرین اخبار، بودجه‌ای برای ادامه ساخت این بخش تخصیص یافته است.

اسماعیل عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش از این بودجه‌ای برای ساخت این بخش از محل منابع نفت و گاز در نظر گرفته شده بود، اما به طور کامل تخصیص نیافت و پروژه به کندی پیش رفت، با این حال، بتازگی گزارش‌هایی دریافت کرده‌ایم که اعتبار جدیدی برای تکمیل آن تخصیص داده شده و روند ساخت در دست پیگیری است.

وی افزود: به نقل از یکی از اعضای شورای شهر عسلویه، رقمی در حدود ۱۰ میلیارد تومان برای ادامه پروژه پیش‌بینی شده که امیدواریم بزودی به بهره‌برداری برسد.

عباسی بیان کرد: در زمان حاضر ۱۲ بخش دیالیز فعال در استان بوشهر وجود دارد که با احتساب جزیره خارگ، این تعداد به ۱۳ مرکز می‌رسد، با وجود آنکه بیش از ۶۰۰ بیمار دیالیزی در سطح استان نیازمند خدمات مستمر هستند، نبود مرکز دیالیز در عسلویه یکی از خلأهای جدی حوزه درمان بیماران کلیوی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه پیوند کلیه و امور مربوط به آن نیز در استان بوشهر از سوی انجمن پیگیری می‌شود، گفت: به عنوان مدیر اجرایی مجرای اداری پیوند کلیه در استان بوشهر، به‌طور مستمر در حال پیگیری مسائل مرتبط با بیماران کلیوی هستیم و امیدواریم با راه‌اندازی بخش دیالیز در عسلویه، بخشی از رنج این بیماران کاهش یابد.

رئیس شورای شهر عسلویه: پروژه تجهیز بخش دیالیز همچنان در دست اجراست و تخصیص بودجه انجام شده است

رئیس شورای اسلامی شهر عسلویه گفت: پروژه تجهیز بخش دیالیز شهرستان که از سال ۱۴۰۱ کلید خورده، تاکنون با کندی پیش‌ رفته و نیازمند تسریع در روند اجرایی است.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=24128

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.