• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - رمضان - 1445
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
8

ارزش غذایی سوپ های آماده؟!!!

  • کد خبر : 1949
  • 05 دی 1391 - 10:20

آوای جم؛ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که در مغازه یا فروشگاه‌های مواد غذایی عرضه می‌شود خریده‌اید؟ طعم و مزه آن چگونه بوده است؟ در مقایسه با سوپ‌های خانگی کدامیک را می‌پسندید؟ آیا می‌دانید در این محصولات از چه موادی استفاده می‌شود و ارزش تغذیه‌ای آن به چه میزان است؟

سوپ‌های خشک کارخانه‌ای انواع مختلفی دارد، ولی مواد اولیه اغلب آنها از آرد، نشاسته، ادویه‌جات، چربی‌های گیاهی و افزودنی‌های قوام‌دهنده و تشدید‌کننده طعم تشکیل می‌شود.

این مواد به وسیله دستگاه‌های صنعتی خشک، میکس و پودری شده و برای افزایش ماندگاری با گازی خنثی مانند «ازت» بسته‌بندی می‌شود.

البته برخی تولیدکنندگان برای کاهش بار میکروبی از فرآیند تشعشع استفاده می‌کنند که می‌تواند تا حدودی از ارزش تغذیه‌ای محصول بکاهد. این سوپ‌ها انواع فوری و نیمه‌آماده دارد. انواع نیمه آماده آن پس از مخلوط شدن با آب جوش نیاز به حرارت طبخ دارد، اما انواع فوری آن پس از ترکیب با مایعات آماده مصرف است.

اغلب تولیدکنندگان ادعا می‌کنند که بیشتر سوپ‌های صنعتی حاوی مواد نگهدارنده نبوده و در آن از مواد اولیه طبیعی استفاده می‌شود.برخی نیز معتقدند آن دسته از سوپ‌هایی که در مقایسه با سایر سوپ‌های صنعتی قیمت پایین‌تری دارد حاوی اسانس، مواد رنگی و نگهدارنده هستند.

به سوپ‌های آماده نمک نزنید.

در بیشتر سوپ‌های آماده مواد کربوهیدراتی و مقادیر زیاد سدیم حرف اول را می‌زند و در مقایسه با سوپ‌های خانگی کم‌مایه‌تر و رقیق‌تر بوده و هیچگاه ارزش تغذیه‌ای آن به پای سوپ خانه نمی‌رسد. چرا؟ چون در فرآیند خشک شدن مقادیر زیادی از ریزمغذی‌های حساس به حرارت محصول تخریب می‌شود.

اما نکته مهم‌تر آن‌که اغلب سوپ‌های آماده حاوی نوعی افزودنی به نام «مونوسدیم گلوتامات» است. حال این افزودنی چیست، چرا به سوپ افزوده می‌شود و به چه دلیل متخصصان علوم غذایی مصرف زیاد و مستمر آن را محدود کرده‌اند؟

مونوسدیم گلوتامات معروف‌ترین تشدیدکننده طعم و مزه غذاهای فرآوری شده از جمله سوپ‌های آماده پودری است که علاوه بر شوری، شیرینی، تلخی و ترشی نیز از آن حس می‌شود و در واقع بهترین تشدیدکننده طعم گوشت در سوپ‌های آماده است.

اما باید بدانید طبق یافته‌های علمی پژوهشگران ژاپنی، مصرف بیش از حد و مستمر محصولات حاوی این افزودنی، در برخی افراد موجب حساسیت شده و می‌تواند به شبکیه چشم آسیب بزند و موجب بروز سردرد، تنگی نفس، تهوع و احساس سوزش در عضلات شود و احتمال تشدید آسم، حملات میگرن و اختلال در ریتم ضربان قلب را افزایش دهد.

از طرفی این افزودنی به دلیل داشتن سدیم همراه نمک افزوده شده باعث شوری بیش از حد محصول می‌شود و برای آنهایی که مبتلا به پرفشاری خون، بیماری قلبی و نارسایی کلیوی هستند و همچنین افراد سالمند و کودکان محدودیت مصرف دارد.

از این‌رو اگر سوپ‌خور قهاری هستید یا برای سرماخوردگی به مصرف سوپ نیاز دارید کمی حوصله به خرج داده و برای در امان ماندن از خطرات احتمالی افزودنی‌های صنعتی این غذا را به صورت خانگی تهیه کنید. منبع: سلامت نیوز

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=1949

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.