• امروز : شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - رجب - 1446
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
0
عدم پاسخگویی معاونت بهداشتی و توضیحات کارشناس آموزش و پرورش استان

شر «شپش» در مدارس بوشهر!

  • کد خبر : 23017
  • 18 دی 1403 - 11:40
آوای بوشهر : تفاق جدیدی نیست ولی هرسال در فصل مدارس  زمینه ساز نگرانی و  دغدغه والدین می شود! موضوع مهمان ناخوانده ای به نام «شپش» و  دردسرهای حضورش بر می گردد.

به گزارش آوای بوشهر به نقل از خلیج فارس؛ هر چند اخبار مستندی از سوی آموزش و پرورش درباره وجود شپش در مدارس اطلاع رسانی نمی شود، اما گفته شده در برخی مدارس که تعداد درگیری شپش در موی دانش آموزان یک کلاس زیاد می شود، به اقداماتی نظیر برگزاری غیرحضوری کلاس ها منجر می شود.

برای کسب اطلاع از اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره کنترل و مراقبت پدیده شپش در دانش آموزان و کسب آمارهایی از موارد ابتلا با این مجموعه تماس گرفتیم، اما با وجود پیگیری های صورت گرفته، معاون مربوطه پاسخگو نبود.

درباره این موضوع با کارشناس بهداشت معاونت سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش استان گفتگو کردیم.

خانم زضایی با بیان اینکه ما از لفظ بیماری برای شپش استفاده نمی کنیم بلکه می گوییم آلودگی به شپش، اظهار داشت: این نکته را نیز باید همه در نظر داشته باشند که  این مسئله محدود به طبقه خاصی نیست. در  مرفه ترین کشورها نیز آلودگی به پدیکلوز یا شپش داریم. بنابراین این موضوع به رفاه اجتماعی ارتباطی ندارد و نباید همراه انگ باشد که مانع از پیگیری موضوع شود.

وی با بیان اینکه در فصل مدارس شیوع درگیری شپش در موی دانش آموزان بیشتر می شود، اظهار داشت: مراقبان سلامت مدارس در چندین مرحله در طول سال تحصیلی به پایش دانش آموزان می پردازند و گروهی که دچار آلودگی شده اند را به مرکز بهداشت معرفی می کنند که عمدتا با شامپوی مخصوصی که در اختیارشان گذاشته می شود، مشکل رفع می گردد.

۱٫ شپش مخصوص کودکان نیست؛ اما شیوع آن در کودکان به‌دلیل تماس‌های نزدیک‌تری که با هم دارند، بیشتر است.

۲٫ نه‌تنها کودکان و بزرگسالان، بلکه نوزادان و کودکان زیر ۲سال هم ممکن است دچار شپش شوند؛ هرچند شیوع آن در این گروه سنی کمتر از کودکان بزرگ‌تر است.

۳٫ شپش سر معمولاً از طریق تماس مستقیم بین افراد و از طریق تماس سر با سر سرایت می‌کند و بیشتر در مکان‌هایی که افراد نزدیک هم هستند – مانند مدارس و مهدکودک‌ها – شایع است.

۴٫ این حشرات کوچک نمی‌توانند بپرند یا پرواز کنند، اما می‌توانند از موها به وسایل شخصی مانند شانه، کلاه، لباس یا حوله منتقل شوند؛ بنابراین استفاده مشترک از وسایل شخصی، ریسک انتقال شپش را افزایش می‌دهد.

۵٫ شپش قادر به بقا در محیط بیرون از بدن انسان نیست و بدون میزبانی مانند انسان خیلی زود – در مدت ۴۸ساعت – می‌میرد.

۶٫ شپش‌ها انگل‌های کوچکی هستند که از هزاران سال پیش با انسان‌ها همراه بوده‌اند و قدمت آنها به میلیون‌ها سال پیش برمی‌گردد. در واقع شپش‌ها از طریق تغییرات تکاملی، خود را به بدن میزبان‌هایشان (انسان‌ها) سازگار کرده‌اند.

۷٫ بهداشت فردی در دور ماندن از شپش مهم است؛ اما شپش در هر سطح اجتماعی‌ای می‌تواند شیوع پیدا کند و دلیل آن هم تماس نزدیک بچه‌ها در مهدکودک‌ها و مدارس، استفاده از وسایل مشترک مثل کلاه، شانه و حوله و جمعیت بالاست.

۸٫ نیاز نیست کودکی که دچار شپش شده به مدرسه نرود و از حضور در کلاس غیبت کند یا از سایر کودکان جدا شود. فقط کافی است به مدرسه یا مهد کودک اطلاع داده شود.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=23017

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.