نحوه تغذیه : استفاده از غذاهای کم پروتئین با کربوهیدرات بالا ، شناور در سطح آب ، ۲ بار در روز به میزانی که پس از ۱ الی ۲ دقیقه توسط ماهی مصرف شود. پس از غذا دهی ۵۰% آب را با آب فاقد کلر(آب شرب آشامیدنی شهری دارای کلر است که باید ۷۲-۴۸ ساعت در فضای باز برای خروج کلر قرار گیرد)تعویض گردد.
تهیه ماهی باید از مراکز تحت نظارت شبکه دامپزشکی صورت گیرد و برای نگهداری آن در خانه و در سفره هفت سین به ازای هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل ۵/۲ لیتر آب منظور گردد.
شستشوی دوره ای آکواریوم ، و ضدعفونی آنها با محلول نمک طعام ۳% ، ترکیبات یده به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر به مدت ۱۰ ثانیه (صرفا” آکواریوم ونه ماهی) ، شستشوی کامل دستها با آب و صابون و امتناع از دست زدن کودکان به ماهی و جدا سازی ماهیهای بیمار و ارجاع به دامپزشکی در مورد بروز بیماری ، از نکات مورد توجه نگهداری ماهی قرمز است.
رعایت دوره های حداقل ۲ هفته ای قرنطینه برای ماهی های جدید به آکواریوم و رها سازی ماهی در منابع آبی مطمئن از دیگر نکات مهم برای نگهداری ماهی قرمز است.