• امروز : جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Friday - 20 September - 2024
7
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در نشست خبری:

۴۰ میلیارد تومان برای اتمام پروژه مجتمع فرهنگی عسلویه/ جذب اعتبارات فرهنگی؛ پارسال ۱۶ درصد، امسال کمتر!/ استان به تعهداتش عمل نکرد!

  • کد خبر : 12846
  • 08 مرداد 1399 - 15:20
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر می گوید: میانگین جذب اعتبارات در سال گذشته 16 درصد بوده و امسال هم که وضعیت نقدینگی دولت بدتر شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر می گوید: میانگین جذب اعتبارات در سال گذشته ۱۶ درصد بوده و امسال هم که وضعیت نقدینگی دولت بدتر شده و با این اوصاف، بتوانیم ۴ پروژه اصلی مان را تا پایان دولت به سرانجام برسانیم، قدم بزرگی است.

به گزارش آوای بوشهر به نقل از خلیج فارس؛ فاطمه کرمپور در نشست خبری که به میزبانی خبرگزاری ایرنا برگزار شد، اظهار کرد: برای هفته دولت افتتاح سالن اجتماعات آبدان، نگارخانه شهرهای دیر و خورموج را خواهیم داشت.

برای دهه فحر دو پروژه داریم

وی ادامه داد: درخصوص فضاهای فرهنگی و هنری، تلاش داریم تا دهه فجر مجتمع فرهنگی شهید شاهینی برازجان را پس از ۹ سال کلنگ زنی و پلاتوری برازجان به بهره برداری برسد که امیدواریم تخصیص اعتبارات انجام شود.

کرمپور درباره پروژه های زمین مانده و بعضا رها شده حوزه فرهنگ و هنر استان به تالار مرکزی بوشهر اشاره کرد و گفت: این پروژه همزمان با استان های دیگر در دولت نهم کلید خورد ولی طی حدود ۱۶ سال فقط ده درصد پیشرفت فیزیکی دارد و چون اعتبار آن ملی است و رقم بالایی را طلب می کند، رها شده است. ضمن اینکه اولویت کشور هم تکمیل پروژه های مشابه با پیشرفت ۸۰ و ۹۰ درصد است.

تکمیل مجتمع فرهنگی عسلویه نیازمند ۴۰ میلیاردتومان

وی درباره مجتمع فرهنگی عسلویه هم که ده سال از کلنگ زنی آن می گذرد هم اظهار داشت: پروژه از ملی به استانی مبدل شده تا امکان تزریق اعتبارات بهتری به آن فراهم باشد و طی این مدت ۶۰ درصد پیشرقت داشته است. این پروژه از سفر ریاست جمهوری ۷ میلیاردتومان و در اعتبارات امسال ۱۰ میلیارد اعتبار دارد و مناقصه آن در همین ماه برگزار و پیمانکارش تعیین می شود.

به گفته کرمپور، تکمیل این پروژه بیش از ۴۰ میلیاردتومان اعتبار می خواهد و امید می رود تا پایان همین دولت به عنوان یکی از بزرگترین فضاهای فرهنگی جنوب کشور به بهره برداری برسد.

وی ناتمام ماندن نگارخانه بوشهر در مجاور اداره کل ارشاد را نیز به دلیل تامین نشدن مابقی اعتبارات دانست و گفت: با وضعیت بودجه ای که بر دولت حاکم است، پروژه هایی که در هفته دولت، دهه فجر و مجتمع فرهنگی عسلویه داریم به سرانجام برسد، قدم بزرگی برداشته شده است.

تفاهم نامه وزارت ارشاد و استان به کجا رسید؟

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش «خلیج فارس» درباره اینکه تفاهم نامه وزیر ارشاد و استاندار که قرار بود طی سه سال پروژه ها و حمایت هایی از فرهنگ و هنر استان شود به کجا رسید، تصریح کرد: واقعیت این است که پس از دو سال از این تفاهم نامه، درخصوص تخصیص اعتبار برای حمایت از فعالیت های فرهنگی، هنری، قرآنی و… استان نتوانسته تعهداتش را عملی کند، هرچند وزارت ارشاد هم با وجود کمبود اعتبارات، به تناسب بودجه ای که داشته در این زمینه تعهداتش را عمل کرده است.

کرمپور افزود: با این حال در زمینه پروژه های فرهنگی و هنری انصافا استان به تعهداتش بیشتر عمل کرده و حتی برای تکمیل برخی پروژه ها مثل تالار لیان بوشهر بیش از تعهد کمک کرده است. اما در زمینه بخش حمایت های مالی از فعالیت های این حوزه، تخصیص اعتبار مناسبی نداشته ایم.

استقبال کم از تسهیلات کرونایی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر درباره حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری پس از شیوع کرونا گفت: شیوع ویروس کرونا ۲۰ میلیاردتومان به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان خسارت وارد کرده ولی مبلغ وام‌های تقاضا شده کمتر از ۳ میلیاردتومان است و استقبال از این تسهیلات کم بوده است.

کرمپور اضافه کرد: مشروط کردن برخورد سلیقه‌ای برخی بانک ها برای اختصاص این تسهیلات، مهلت کم بازپرداخت و همچنین مبهم بودن بازگشت کسب و کارها به روال قبل که امکان پرداخت اقساط را فراهم کند، از دلایل استقبال کم از این تسهیلات ارزیابی می شود.

وی با بیان اینکه رویکرد اداره کل ارشاد بوشهر باتوجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری در بستر فضای مجازی است گفت: به نظر می رسد آموزشگاهها و کسب و کارهای مرتبط با این حوزه باید زمینه آموزش های مجازی خود را تقویت کنند تا بخشی از بحران کرونا قابل جبران باشد.

ارتقا برخی شاخص ها به روایت مدیرکل ارشاد بوشهر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در بخش ابتدایی این نشست به بهبود برخی شاخص های این حوزه در دولت کنونی اشاره کرد و گفت: ۶۲ نشریه در استان چاپ می‌شود که این آمار نسبت به سال ۹۲ و شروع دولت کنونی، از رشد ۱۰۳ درصدی برخوردار است، طوری که اکنون دو روزنامه، ۳۵ هفته نامه، چهار دو هفته نامه، پنج ماهنامه، ۱۰ فصلنامه، سه فصلنامه و ۲ سالنامه فعال است.

کرم پور اضافه کرد: همچنین در این مدت تعداد پایگاه‌های خبری استان بوشهر از ۲ به ۶۱ پایگاه افزایش یافته است.

وی با اشاره به کاهش زمان دادن مجوز برای راه اندازی نشریه و شفافت در دسترسی به اطلاعات، یادآور شد: تا سال ۹۲ هیچ نشریه الکترونیکی در استان بوشهر وجود نداشت و آمارها درباره یارانه ها و آگهی های اختصاص یافته محرمانه بود، اما امروز پنج نشریه الکترونیک دارای مجوز دراستان فعال هستند و فرایند صدور مجوز کوتاه و شفاف تر شده است.

وی افزایش شمار موسسه‌های قرآنی به ۴۷ مورد، افزایش ۲۰ درصدی جشنواره‌های قرآن و عترت،  افزایش ۳۰۰ درصدی ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان، افزایش ۵۷ درصدی جلسه‌های شورای فرهنگ عمومی، برگزاری ۱۰ جلسه شورای پژوهشی، تدوین سند جامع فرهنگی استان بعنوان نخستین استان کشور را از جمله اقدام های این اداره کل در دولت تدبیر و امید ذکر کرد.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=12846

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.