آوای بوشهر، سابقه تعزیه در جم در همان زمانی که تعزیه در اوج عظمت و رونق خود بود، یعنی در اواسط دوران ناصری در حدود سالهای ۱۲۸۰ ه. ق. تا ۱۲۸۵ ه. ق. در مسافرتی که محمد علی خان جمی متوفی ۱۲۹۹ ه. ق. به شیراز داشت با مراسم تعزیه از نزدیک آشنا شد.
محمد علی خان پریشان تاکید داشت که این مراسم را با تمام جزییاتش در جم به اجرا در آورد و این شد که در سال بعد نسخهخوانهایی از شیراز به جم دعوت کرد و این گروه شیرازی چندین سال باهزینه وی در جم به اجرای مراسم تعزیه پرداختند، این مراسم با استقبال زیاد مردم جم روبرو شد، به طوری که بعد از آشنایی مردمان جم با این مراسم، خود به ایفای نقشهای تعزیه پرداختند.
از ویژگیهای تعزیه جم که به آن عظمت و جلوهای خاص داده است، برگزاری میدانی آن است؛ یعنی بر خلاف بیشتر نقاط کشور که تعزیه در تکیه یا سالن و بر روی سن اجرا می شود، این آیین در جم در میدانی وسیع به اجرا در می آید، در ابتدا امام و اهل بیت سوار بر اسب وارد صحنه می شوند و آن گاه اشقیا نیز به همان صورت سواره وارد می شوند. در قسمت هایی از تعزیه، تعزیه خوان ها سوار بر اسب به تاخت و تاز می پردازند و صحنه هایی از نبرد عاشورا را در ذهن تماشاگر تداعی می کنند./مهر
تصاویر زیر از مراسم هیئت تعزیه خوانی روستای صیدی جم می باشد.