آوای بوشهر؛ نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس و نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کاری در عسلویه اظهار داشت: منطقه عسلویه ساختارهای متعدد و متفاوتی دارد، قسمتی از افراد رسمی هستند، عدهای در پتروشیمیها فعالیت میکنند، برخی نیز بهصورت قراردادی و پروژهای در شرکتها مشغولاند که هرکدام ساختار خاص خود را دارد.
به گزارش آوای بوشهر؛ شیخ موسی احمدی بیان داشت: بدین جهت شرایط کاریها نیز متفاوت است، عدهای ۱۴ روز کار هفت روز استراحت، عدهای ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت، بخش عمدهای نیز ۲۱ روز کار و هفت روز استراحت دارند؛ به همین جهت اگر بخواهیم یک نگاه کلی بیاید و مطرح شود، با توجه به اینکه عضو کمیسیون انرژی مجلس هستیم، این خواستهها و مطالبه را در این کمیسیون مطرح و مذاکره میکنیم و با توجه به کارشناسی که صورت میگیرد تصمیمگیری نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: چنانچه نیاز به طرح یکسانسازی باشد آن را مطرح خواهیم کرد و اگر نیاز به طرح نباشد آن را با کارفرمایان واگذار خواهیم کرد تا برای تغییرات تصمیماتی اتخاذ شود.
احمدی با اشاره به وضعیت درمانگاه بزرگترین روستای استان بوشهر گفت: در سال ۹۵ تفاهمنامهای جهت ساخت درمانگاه برای روستای شیرینو مابین پتروشیمی پارس و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در فرمانداری امضاء شد. در این تفاهمنامه پتروشیمی پارس متعهد به پرداخت مبالغی جهت همکاری در ساخت بنای درمانگاه گردید که تاکنون فقط نیمی از آن در مسیر هدف هزینه شده است.
وی تصریح کرد: با گذشت ۲۰ سال از حضور صنعت در منطقه عسلویه و حومه «شیرینو»، مردم جهت مداوای بیماریهای حداقلی خود آواره جادهها به سمت عسلویه و کنگان بوده و هستند.
احمدی اضافه کرد: به فرمانداران شهرستانهای حوزه انتخابیه اعلام کردیم که هر طرح و برنامه یا توافق نامهای پیرامون این مساله دارند در اختیارمان قرار دهند تا به عنوان یک مطالبه مهم از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و پتروشیمی پارس آن را پیگیری و به نتیجه برسانیم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در مورد وضعیت اشتغال گفت: اشتغال به عنوان یک موضوع مهم و اولویتدار در برنامه انتخاباتیام بود و پس از اعتماد مردم با تشکیل تیمی از کارشناسان در حوزههای مختلف، آن را به عنوان اولویت نخست خود مطرح کردیم.
احمدی افزود: با رؤسای هلدینگها نشستی را در آینده خواهیم داشت تا وضعیت و واقعیتهای منطقه در حوزه اشتغال را به آنها منتقل کنیم. همچنین در رابطه با صنعت نیز مطالبات مردم به وزارتخانه متبوع و نیز پتروشیمیها منتقل کردیم.
وی تقویت منابع انسانی را از دیگر اهداف خود عنوان کرد و گفت: نگاه ما این است که از ظرفیت نیروهای بومی که تحصیلات دانشگاهی دارند استفاده شود و در بحث جذب با توجه به قانون برنامه ششم توسعه، بر حمایت از جوانان منطقه در مراحل آزمون، دوره اختبار و گزینش تاکید خواهیم کرد.
حجت الاسلام احمدی تصریح کرد: برای افرادی که تحصیلات ندارند نیز ورود کردیم و نگاه ما این است که در صنایع پایین دستی و ایجاد شغل پایدار از آنها حمایت کنیم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص مسؤولیتهای اجتماعی وزارت نفت نیز گفت: مردم آنطور که باید و شاید مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت را در منطقه احساس نمیکنند و شاید همین مساله علت قهر مردم با صنعت باشد.
وی افزود: در دوره نهم مجلس در قالب مسؤولیتهای اجتماعی کارگروههایی شکل گرفت و برای نیازسنجی به جنوب استان آمدند تا از محل مسؤولیتهای اجتماعی به منطقه کمک شود. کارهایی نیز از جمله در بحث توانمندسازی نخبگان صورت گرفت. در این دوره نیز بنای ما استفاده از این ظرفیت در حوزههای مختلف همچون تقویت مراکز درمانی و یا تشکیل شورای راهبردی در پتروشیمیها است.
احمدی با بیان اینکه مطالبات و درخواستها در ابعاد مختلف نمود زیادی پیدا نمیکند گفت: جا دارد وزرات نفت حمایت بیشتری از منطقه داشته باشد. البته کمکهای موردی همچون پرداخت ۱۰ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مساله کرونا صورت گرفته اما میتوان با مدیریت بهتر کمکهای موثرتری انجام شود.
نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه با بیان اینکه در بحث مسؤولیتهای اجتماعی چشم پوشی نخواهیم کرد گفت: البته در دوره مجلس نهم کمکهایی همچون دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای بیمارستان کنگان یا کمکهایی در راستای تجهیز مراکز درمانی در منطقه جنوب استان اتفاق افتاد. همچنین از گاز و صنعت از محل سفر مقام معظم رهبری به عسلویه توانستیم اعتبارات خوبی را بگیریم و نمونه آن استقرار بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان کنگان (ICU)، اورژانس و … بود.
احمدی همچنین قول قطعی کلنگ زنی بیمارستان مجهز در عسلویه را داد و گفت: مساله زمین حل شده و با احداث این بیمارستان قسمتی از نیاز مردم این شهرستان برطرف میشود. همچنین بیمارستان دیر را در دوره نهم مجلس در حد افتتاح رساندیم که در مجلس دهم افتتاح شد. در شهرستان جم نیز در حوزه بهداشت و درمان نیز کارهای خوبی صورت گرفته است.
نماینده مردم جنوب استان در بهارستان درباره طرح مجتمع پتروشیمی سیراف و نگرانیهای زیستی محیطی مردم گفت: در جلسه ای که با مسؤولان داشتیم دغدغه مردم را منتقل کردیم تا حق آنها تضییع نشود؛ اگر محیط زیست قرار باشد به مردم ضرر وارد کند قطعاً ورود خواهیم کرد.
احمدی در خصوص مسئله ته لنجی هم گفت: اواخر ۹۸ تعدادی از لنج ها به دریا سفر کردند که در این ایام با مساله کرونا مواجه شدند. برخی لنجها با کالای ملوانی خود و مجوزی که مربوط به سال ۹۸ بود بازگشتند اما عدهای از لنج ها که در سال ۹۹ برگشتند با توجه به اینکه مجوز امسال را نداشتند کالای ملوانی آنها توسط نهادهای قضایی ضبط شده بود.
وی افزود: پس از این اتفاق نمایندگان مجلس به این مساله ورود کردند و بنده نیز در تذکری خطاب به رئیس جمهور و برخی وزرا این دغدغه ملوانان را در صحن علنی مجلس مطرح کردم که متعاقب آن جلساتی با معاون رئیس جمهور، استاندار بوشهر، رئیس گمرک شهرستان و نیز قاضی پرونده گرفته شد و بحمدالله اتفاقات خوبی افتاد و قسمتی از کالای ملوانی که ضبط شده بود به ملوانان عودت داده شد.
احمدی میگوید: آیین نامهای که تنظیم شده بود با واقعیت امروز جور نبود، بنابراین مقرر شد تا در نشستی با استاندار آیین نامه را به سمتی ببریم که اجناس مشخص شده باشند و با توجه به نوسان زیاد دلار نسبت به ریال، مقرر شد که هزینه کالای ملوانی بر مبنای یورو مشخص و برای صفاران ثابت بماند؛ همچنین با اداره کل شیلات در حال رایزنی برای جبران خسارت و ضررهای صفاران در این ایام هستیم.