وعدههای رنگارنگ مسئولان برای ایجاد شرایط سهلتر در دسترسی به تسهیلات بانکی برای مردم عادی، در عمل به ایجاد شرایط سهلتر برای کارمندان بانکها منجر شده است.
به گزارش خلیج فارس؛ بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، مانده تسهیلات پرداختی بانک ها به کارکنانشان به ۱۶۲هزار و ۶۴۷میلیارد و ۳۱۹میلیون تومان رسیده است.
بانک سپه با ۳۰هزار و ۸۵۲ میلیارد تومان بالاترین تسهیلات پرداختی را به کارکنان خود داشته است. در ادامه بانک ملی با ۲۴هزار و ۹۱۰میلیاردتومان و بانک صادرات ۱۷هزار و ۱۴۳میلیاردتومان در رده بعدی، بالاترین مانده تسهیلات پرداختی بانک ها را به خود اختصاص داده اند. بانک های ملت، تجارت، کشاورزی، مسکن، رفاه، توسعه تعاون و آینده در رتبه های بعدی تا دهم هستند.
گفتنی است برخی از این تسهیلات بانکها به کارکنان خود با سود یک درصد و سی ساله بوده است.
کار تا به جایی بالا گرفته است که علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس روز چهارشنبه گفت: «بانک مرکزی آمار تسهیلات بانکی به کارکنانش را باید منتشر کند، گاهی مردم برای دریافت تسهیلات ۵ تا ۱۰ میلیونی قرضالحسنه با مشکلات بسیاری مواجه میشوند، اما وامهایی با مبلغ حدود ۱۶۴ هزار میلیارد تومان به راحتی به کارمندان بانکها تعلق گرفته است.»
محسن دهنوی، نماینده تهران و عضو هیات رئیسه مجلس نیز در روزهای گذشته با انتشار توئیتی نوشت: «بانکهای خصوصی و دولتی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کارکنان خود پرداخت کردهاند. کاش به جوانان و مستاجران هم همینجوری حاتمبخشی میکردند.»
طبق مصوبه شورای پول و اعتبار از ۷ سال قبل اعطای وام به کارکنان و کارمندان بانکها از محل حسابهای قرض الحسنه ممنوع شده است، اما ظاهرا نظارتها کافی نیست.
حالا نمایندگان مجلس خبر از تصویب طرح تحقیق و تفحص از وضعیت پرداخت تسهیلات بانکی به کارمندان بانکها میدهند. باید دید ورود افکار عمومی به این موضوع شرایط را دستخوش تغییر میکند یا خیر؟