• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
19

روستای هنگدان، تعظیم آیین عاشورا با نظم و سکوت

  • کد خبر : 3736
  • 06 مهر 1396 - 1:38

    معرفی روستا هنگدان از روستاهای مرکزی شهرستان جم است که از شمال به روستای قائدی، جنوب به بابامبارکی، شرق به رودخانه بزرگ جم و غرب به دایو محدود می شود. این روستا بیش از ۹۰ خانوار دارد که به علت در بن بست بودن، منازل اهالی به صورت پیوسته و کنار هم در سطح […]

    معرفی روستا

هنگدان از روستاهای مرکزی شهرستان جم است که از شمال به روستای قائدی، جنوب به بابامبارکی، شرق به رودخانه بزرگ جم و غرب به دایو محدود می شود. این روستا بیش از ۹۰ خانوار دارد که به علت در بن بست بودن، منازل اهالی به صورت پیوسته و کنار هم در سطح محل واقع شده اند. در این روستا یک مدرسه نوساز شامل دوره های ابتدایی و راهنمایی وجود دارد که پنج سال پیش احداث شده است و حدود ۸۰ دانش آموز دارد..

حسینیه

سابقه برگزاری مراسم عزاداری در روستای هنگدان به هشتاد سال پیش برمی گردد. آن زمان که در روستا حدود ۱۰ خانه بود مراسم عزاداری برقرار می شد. محل برگزاری مراسم شامل یک اتاق کوچک در ابعاد ۴ در ۶ متر و یک آشپزخانه بود و مراسم در هر ۱۰ شب برگزار می شد.  در آن زمان، آقای نادر نادری کدخدا و ریش سفید محل و حسینیه بود که این مراسمات را اداره می کرد. همچنین این محل بیشتر محل سکونت سادات بود و فامیل های سادات (نیک بین، موسوی، حسینی و خلیلی) جمعیت غالب روستا را تشکیل می دادند.

در برهه دیگری، آقای عباس بینا قطعه زمینی را وقف حسینیه کرد تا اینکه حدود ده سال پیش حسینیه فعلی به نام ابوالفضل با خودیاری مردم در این مکان احداث گردید. بخشی از مردم هر کدام قطعه ای از کار ساخت حسینیه را بر عهده گرفتند. بعضی هم کمک های نقدی می کردند. مرحوم سید ابوالحسن خلیلی هر ساله دفتری به دست می گرفت و به مردم مراجعه می کرد و با آوردن شماره حسابی کمک های آنها را جمع آوری می کرد.

مداحان و روضه خوانان

آقای فروغی و بینا از نوحه خوانان، پیش خوانان و روضه خوانان قدیمی روستا بودند. آقای حسین خلیلی معروف به جوهری خوان محل بود که در جوانی از دنیا رفت. بعد از ایشان، آقای علی خلیلی وارث پدر شد و اکنون هم آقای محمد خلیلی که از معاریف جوهری خوان منطقه است در این حسینیه همچنان جوهری می آواید. همچنین آقایان نادری، علی خلیلی و سید علی نیک بین نوحه خوان هستند.

از جلوه های ویژه و منحصر به فرد حسینیه در شهرستان این است که تقریباً همه جوانان از همان اول شروع مراسم شرکت می کنند و با نظم و سکوت به نوحه و روضه گوش می دهند. همچنین جوانان روستا مراسم سنتی دیگری مثل سفره فاطمه و رقیه هم در حسینیه اجرا  می کنند.

در این حسینیه تا ۱۳ شب مراسم برگزار می شود. مردم نذر می کنند و هزینه های برگزاری را هر شب یک نفر بر عهده می گیرد. آقای حسین نادری متولی حسینیه می باشد. و امور مربوط به برگزاری مراسم را بر عهده دارد. مثلاً اگر هزینه ای لازم باشد جمع آوری می کنند و یا اگر در تدارکات و وسایل آشپزخانه چیزی نیاز باشد تهیه می کنند.

در پایان جا دارد از آقای سید علی نیک بین  به خاطر ارایه اطلاعات به سایت آوای جم تشکر می شود.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=3736

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.