• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7
هشدار پلس فتای بوشهر؛

مراقب سرقت‌های «اسکیمینگ» باشید!

  • کد خبر : 10838
  • 02 بهمن 1398 - 12:46
کلاهبرداری با استفاده از دسترسی به شماره کارت و کپی کردن از روی کارت‌های بانکی افراد طی چند سال اخیر به یک کلاهبرداری و چالش تبدیل شده است.

در کنار گسترش روز افزون کاربران اینترنت و تسهیل شدن امور عادی بواسطه استفاده از آن، همواره مجرمین هم در کمین برای سوءاستفاده از این شرایط هستند.

به گزارش «آوای بوشهر»؛کلاهبرداری با استفاده از دسترسی به شماره کارت و کپی کردن از روی کارت‌های بانکی افراد نیز طی چند سال اخیر به یک کلاهبرداری و چالش تبدیل شده است.

 

قربانیان در کپی کردن غیرقانونی داده‌های کارت بانکی، توسط مجرمان، متوجه نمی‌شوند که چه اتفاقی رخ داده است و بعد از گذشت ماه‌ها و زمانی که با عملیات غیر طبیعی روی حساب بانکی‌شان که توسط خود آنها صورت نگرفته از این امر مطلع می‌شوند.

رئیس پلیس فتا استان بوشهر بر لزوم دقت بیشتر هم‌وطنان در استفاده از کارت عابر بانک با توجه به افزایش سرقت‌ به‌صورت اسکیمینگ (Skimming) تأکید کرد و گفت: انجام عملیات بانکی و وارد کردن رمز توسط خود فرد، می‌تواند ترفند مجرمان سایبری را خنثی نماید، اما زمانی که رمز را اعلام می‌کنید یعنی به مجرمان سایبری اجازه داده‌اید تا از حساب بانکی شما به صورت غیر مجاز برداشت کنند.

سرهنگ مهدی قاسمی اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب افراد به دلیل عدم حمل پول نقد حتی خرید‌های کم‌بهای خود را از طریق کارت‌های عابر بانک انجام می‌دهند، این موضوع نشان می‌دهد که کارت‌های اعتباری حضور چشمگیری در زندگی هموطنان دارد. برخی افراد نیز از طریق اینترنت اقدام به انجام کارهای بانکی و پرداخت هزینه‌های خرید خود می‌کنند که امکان سرقت اطلاعات و در نتیجه سرقت پول کاربر از طریق حملات فیشینگ و موارد مشابه دیگر وجود دارد.

وی افزود: اما در چند سال اخیر مردم با مشکل سرقت‌ از طریق اسکیمینگ (Skimming) مواجه شده‌اند که این نوع سرقت‌ها مربوط به عابر بانک بوده و به شیوه‌ای بسیار ساده و البته حرفه‌ای انجام می‌گیرد.

سرهنگ قاسمی ‌ادامه داد: اسکیمینگ به معنی انتقال اطلاعات کارت بانکی یک شخص بر روی کارتی دیگر است، ولی اسکیمر همان سارقی است که این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه در شایع‌ترین روش اسکیمینگ فرد کلاهبردار از دستگاه کارت‌خوان برای کپی اطلاعات کارت مشتریان استفاده می‌کند، گفت: در این روش مغازه‌دار، فروشنده یا هرکسی که در پشت صندوق قرار دارد به بهانه‌های مختلف اقدام به گرفتن کارت از شما کرده و به‌ دور از چشمان شما اول کارت را به روی دستگاه اسکیمر کشیده و پس از کپی‌برداری از اطلاعات داخل کارت، آن را در دستگاه کارت‌خوان (pos) کشیده و رمز چهار رقمی شما را می‌پرسد؛ عملاً با گفتن رمز کارت، این فرد می‌تواند کارت دیگری را ساخته و حساب شما را خالی کند.

قاسمی افزود: در هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز، مراقب باشید در دهانه ورودی کارت، دستگاه جانبی یا اسکیمر نصب نباشد و همچنین دقت نمایید صفحه کلید دومی بر روی صفحه کلید اصلی، جانمایی نشده و دوربین های اطراف، تصاویر رمز شما را در حین وارد کردن ضبط نکند.

رئیس پلیس فتا بیان کرد: در صورتی‌که به‌علت ضرورت، قصد استفاده از کارت بانکی خود دارید، حتی المقدور بجای کارت حساب اصلی و یا حقوقی خود، از کارت‌های هدیه یا کارت حساب با موجودی پایین استفاده تا در صورتی‌که مشخصات کارت توسط دستگاه اسکیمر کپی شد، ضرر و زیان بالایی متوجه شما نشود.

این مقام ارشد انتظامی از هم‌وطنان خواست در هنگام خرید از فروشگاه‌ها مخصوصاً مغا‌زه‌ها و دست‌فروشان بین‌راهی که دارای دستگاه‌های کارت‌خوان سیار هستند، حتماً به اصالت و اعتبار آن‌ها توجه داشته و به‌هیچ‌وجه برای پرداخت هزینه کارت و رمز آن را برای فروشنده اعلام نکرده و با در اختیار گرفتن دستگاه خود به شخصه کار پرداخت را انجام دهند.

/خلیج فارس

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=10838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.