بیماران کرونایی برای خالی شدن تختهای اورژانس و آیسییو، دریافت داروی رمدسیویر و ویزیت اولیه در بیمارستان های بوشهر، در انتظار تخت های خالی منتظر می مانند، انتظاری که به گفته متخصصان عفونی و آیسییو، ممکن است به مرگ بیماران منجر شود.
به گزارش آوای بوشهر؛ تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر روز به روز بیشتر میشود و کار به بستری در راهروهای بیمارستان و انتظار بیماران دیگر در اطراف بیمارستان برای خالی شدن تخت رسیده است.
وضعیت بیمارستان های بوشهر و انتظار برای خالی شدن تخت ها را مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هم تأیید می کنند؛ طوری که بیماران مبتلا به کرونا در یافتن تخت خالی در بیمارستانها با این پاسخ مواجه هستند: «فعلا تخت خالی نیست و به اورژانس مراجعه کنید تا اگر بدحال تشخیص داده شدید، شما را زودتر پذیرش کرده وگرنه منتظر بمانید.»
استان بوشهر هرچند با واژه هایی مثل قطب اقتصادی کشور مطرح می شود، ولی از نظر زیرساختهای درمانی وضعیت خوبی ندارد و همین ضعف باعث شده تا تقریباً همه مراکز درمانی به بخش کرونا اختصاص یابد و سایر عمل های درمانی در حاشیه قرار بگیرد، با این وجود باز هم جای خالی برای بستری بیماران کرونایی پیدا نمی شود.
بر اساس اعلام دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر، تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی استان بوشهر به ۵۸۲ نفر رسیده که از ابتدای شیوع این بیماری رکورد در تعداد بستری در استان محسوب میشود.
با این شرایط، جدا از اینکه باید مردم شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند، مسئولان بهداشتی نیز روند واکسیناسیون را سرعت ببخشند تا موارد مرگ یا حاد شدن بیماری کمتر شود. این در شرایطی است که از بهمن پارسال که واکسیناسیون شروع شده، تا امروز فقط ۲۰ هزارنفر هم استانی هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده اند که تنها ۴ درصد جمعیت بوشهر را شامل می شود.
بیمارستان صحرایی در این گرما پاسخگو نیست
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر میگوید: در همین روزها ۱۷ تخت به بیمارستان شهدای هستهای بوشهر اضافه شده و بیمارستان سلمان فارسی(تامین اجتماعی) هم ۷۰ تخت آماده کرده است و باید نیرویش تامین شود.
سید مجید حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ادامه داد: ابتدا ۵۹۶ تخت برای بخشهای کرونایی در نظر گرفته شد، اما با وجود افزایش بیماران به این تعداد افزوده شده، طوری که امروز ۶۵۵ برای بستری شدن بیماران کرونایی در استان داریم.
او ادامه میدهد: بیمارستان صحرایی با توجه به گرمای شدید بوشهر پاسخگو نیست و با کمبود نیرو تخصصی و اکسیژن هم رو به رو خواهیم شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهرعنوان میکند با این گرما بیمارستانهای با سازه بتنی هم برای خنک کردن ساختمان مشکل دارند دیگر چه برسد به بیمارستان صحرایی که درچادر باید برپا شود.
حسینی بیان میکند:به علت افزایش بیماران کرونایی امکانات بیمارستانها به درمان این بیماران سوق یافته و فقط عملهای جراحی اورژانسی انجام میگیرد.
او درباره کمبود داروهای کرونایی هم این طور میگوید: با توجه به افزایش بیماران، همه نقاط کشور از جمله استان بوشهر با کمبود برخی داروها و حتی سرم رو به رو شده، زیرا تقاضا بیشتر از عرضه است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان میکند: اکنون داروی اکتمرا در بوشهر کم است، اما با کمبود رمدسیویر، کمتر مواجه هستیم. البته در تمام کشور کمبود این دارو به علت نقص فنی کارخانه تولید کننده وجود داشته است.
به گفته حسینی، بیمارستانهای استان به علت برخی مسائل از جمله انجام نشدن جراحیها با کمبود درآمد روبه رو هستند، به همین علت برای تامین دارو مشکل دارند، اما داروهای کرونایی در داروخانههای شبانه روزی موجود است تا مردم بتوانند تهیه کنند.
او همچنین میگوید: برای جبران کمبود سرم به زودی ۱۰۰ هزار سرم وارد استان میشود و در اختیار بیمارستانهای دولتی و خصوصی قرار میگیرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر معتقد است راه مقابله با کرونا، درمان نیست، فقط پیشگیری و رعایت شیوهنامههای بهداشتی است.