مصطفی ارجمند
ویروس کرونا پس از مدت ها انکار و تکذیب، بالاخره ایران را فرا گرفت. طی هفته های گذشته، بسیاری از استان های کشور، مدارس، دانشگاه ها، مراکز آموزشی، مهدکودک ها و برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی را تعطیل کرده اند.
طی چند روز گذشته مدام پیام هایی دریافت می شود که برخی خانواده ها از نگرانی شان برای برگزاری محافل مذهبی می گویند. با وجود تصریح وزارت بهداشت و مسئولان ارشد استان ها، همچنان، برخی مسئولان مذهبی به برگزاری محافل مذهبی اصرار دارند و شنیده می شود حتی برای برگزاری مناسبتی مثل اعتکاف هم در حال تدارک و هماهنگی هستند!
تصور کنید ۳ شبانه روز در کشور و دقیقا وسط شیوع کرونا، مراسم مذهبی بزرگی به نام اعتکاف برگزار شود و عده ای که تعدادشان هم کم نیست با عشق و علاقه دینی و به منظور تهذیب و پاکسازی نفس کنار هم به مناجات بپردازند. کافی است یکی از معتکفین، دچار ویروس کرونا باشد آیا فاجعه انسانی به وقوع نمی پیوندد؟!
در همین شب های اعتکاف، مراسم روضه خوانی هم برگزار می شود و بسیاری از مردم شرکت می کنند. نباید هیچ استثنایی در مورد برگزاری محافل و مجالس وجود داشته باشد و متولیان امر، از برگزاری برنامه هایی که مستلزم تجمع عمومی است، با هر عنوان و محتوا، ممانعت به عمل آورند.
این وضعیت در مورد نمازهای جمعه و جماعات هم مصداق دارد. به ویژه نمازهای جمعه که مخاطب بیشتر و فراگیرتری دارد و ضدعفونی محل برگزاری به تنهایی نمی تواند از سرایت فرد به فرد بیماری در صفوف بهم پیوسته نماز پیشگیری کند.
یکی از موضوعات دیگری که نگرانی جدی مردم را به همراه دارد برگزاری عروسی ها در اسفند ماه و ایام نزدیک به عید نوروز است. عروسی هایی که مثل اعتکاف و نماز جمعه می تواند منشا انتشار ویروس شود و عده ای را گرفتار کند.
برای کرونا فرقی نمی کند میزبانش، تماشاگر کنسرت باشد یا معتکف مسجد؛ همانطور که وعده تبریزیان (کسی که کتاب نوین پزشکی را آتش زد) در مورد عدم ابتلای مسلمانان به کرونا هم یک روز بیشتر دوام نیاورد و کرونا ایران را به سرنوشت چین دچار کرد. اگر قرار به تفکیک مسلمان و کافر و خوب و بد و مذهبی و غیر مذهبی بود علی القاعده قم باید جز آخرین استان های مبتلا به ویروس باشد نه اولین آن!
براساس آمار تایید شده وزارت بهداشت، تاکنون ۴۷ مبتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده که ۱۲ نفر آن ها فوت کرده اند! این آمار اصلا فرصتی برای مماشات و مسامحه باقی نمی گذارد و با خوشبینی و “اتفاقی نمی افتد” هم نمی توان جلوی شیوع بیماری را گرفت چرا که طبق اعلام مسئولان بهداشتی، صدور هشداریه بحران سازمان بهداشت جهانی به علت میزان مرگ و میر کرونا نیست بلکه به دلیل سرعت شیوع آن است که در کوتاه زمان بسیاری از مردم و مناطق را درگیر می کند.
کرونا درمان ندارد اما راه های پیشگیری دارد و می توان با رعایت اندک مراقبت های بهداشتی تا گرم شدن هوا، از این ویروس در امان ماند. تعطیلی مدرسه و کنسرت و دانشگاه و تجمعات هم صرفا برای عبور با کمترین تلفات از این بحران است./خلیج فارس
اگر به قورباغه شهر رو بسپارند هفت تیرکش میشه