با مهندس حق شناس تماس گرفتیم و ایشان با روی باز ما را پذیرفته و پاسخگوی سوالاتمان شدند.
دراین بخش می توانید مصاحبه ما با این جوان موفق جمی و البته بوشهری را بخوانید.
۱- لطفاً خودتان را بصورت کامل معرفی فرمائید؟
جواد حق شناس هستم. اهل مالچه جم. اصالتا هم اهل بابامبارکی. فوق لیسانس فیزیک اتمی گرایش لیزر و پلاسما و ۲۵ سال سن.
۲- هم اکنون در حال تحصیل هستید یا خیر؟ شغل شما و سمتتان چیست؟
خیر من سال ۸۹ از دانشگاه علم و صنعت ایران فارغ التحصیل شدم. در حال حاضر هم پژوهشگر و مدیر بخش اپتیک محموله در پژوهشکده تحقیقات فضایی ایران هستم.
۳-مدارس و دانشگاههایی که در انها درس خوانده اید از ابتدا تا کنون را نام ببرید؟
ابتدایی در دبستان شهید حاجی نژاد بابامبارکی و دوره راهنمایی را در مدرسه نمونه شهید فهمیده بوشهر بودم. دوران دبیرستان و پیش دانشگاهی را در دبیرستان نمونه امام خمینی بوشهر در رشته ریاضی و فیزیک سپری کردم. لیسانس فیزیک هسته ای از دانشگاه خلیج فارس بوشهر و فوق لیسانس فیزیک اتمی از دانشگاه علم و صنعت ایران.
۴-با خبر شدیم شما در طراحی ماهواره های ایرانی سهیم بوده اید در این خصوص توضیح دهید؟
بله. در طراحی و ساخت ۴ ماهواره ایرانی مشارکت داشته ام که در حال حاضر فقط ماهواره نوید علم و صنعت پرتاب شده است. انشاء الله دیگر ماهواره ها نیز به زودی پرتاب خواهند شد. عمده فعالیت من در این ماهواره ها به صورت زیر است:
طراحی، ساخت، تست و پرتاب ماهواره نوید علم و صنعت به عنوان نخستین ماهواره ایرانی با دوربین کاملا ساخت ایران
طراحی، ساخت و تست سه دوربین رنگی با رزولوشن ۸۰ متر و یک دوربین پانکروماتیک با رزولوشن ۴۰۰ متر برای ماهواره ظفر
طراحی و تحلیل دوربین چندطیفی با رزولوشن بهتر از ۵ متر و دوربین حرارتی TIR برای ماهواره پارس۲
مشاور طراحی و تحلیل دوربین و انتخاب سناریو تصویربرداری برای ماهواره ناهید
طراحی دوربین دوربرد حرارتی برای هواپیماهای بدون سرنشین
که حاصل تلاشهای فوق، بومی شدن کامل فرایند طراحی، تحلیل، ساخت و تست دوربینهای ماهواره با رزولوشن های بالا برای آیندگان در داخل کشور می باشد.
۵-تحریم ها چه تاثیر مثبتی بر عملکرد شما در محل فعالیتتان داشته است؟
همانطور که می دانید در صورت تحریم نبودن، سرعت انجام کارها بیشتر خواهد بود اما در آن شرایط دیگر انگیزه برای انجام کارهای با تکنولوژیهای پیشرفته و تربیت نیروی انسانی وجود نخواهد داشت. با توجه به این تفکر، مبنای کار ما از روز اول، تولید قطعات در داخل و استفاده از امکانات موجود بود که در مورد دوربین این کار به صورت صد در صد در داخل انجام شد. من معتقدم وجود سرمایه های فوق العاده انسانی در ایران میتواند ضعفهای تکنولوژی و اثرات ناشی از تحریم را به خوبی جبران کند. البته اگر قدر این سرمایه ها را بدانیم.
۶-عامل اصلی موفقیت شما چیست؟
عامل اصلی موفقیت در هر انسانی انگیزه، اراده و پشتکار است.
۷-از بین اساتید و معلمانتان کدامیک در زندگی شما تاثیر بیشتری داشته اند؟
بی شک همه معلمان و اساتید در شکل گیری افکار و موفقیت های شاگردان شان نقش دارند. من چهره یکایک معلمانم را به خاطر دارم. البته همیشه دوست داشتم از آقای پورحمزه مدیر دوران راهنمایی ام و آقای دکتر محمدی اسلامی یکی از اساتید برجسته دانشگاه، که سهم بسزایی در شکل گیری افکار من داشته اند با احترام یاد کنم.
۸-خانواده چقدر در پیشرفت شما موثر بوده است؟
بودن خانواده در کنار انسان و دعای خیر آنها همیشه دلگرم کننده بوده است. در خانواده ما هم که همیشه درس حرف اول و آخر را میزد. الان هم از دو برادرم یکی دکتر و دیگری مهندس است. من معمولا بیشترین انرژی مثبت را از والدین، همسر و نزدیکانم می گرفتم.
۹-برنامه آینده تان چیست؟
ابتدا دوست دارم پروژه هایی که در دست داریم با موفقیت به انجام برسد و افتخاری دیگر برای ایران بزرگ و شهر دوست داشتنی جم باشد. بعد از آن هم علاقمندم که به یکی از بهترین دانشگاههای دنیا برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری بروم.
۱۰-هرچه میخواهد دل تنگت بگو…
آرزوی همیشگی من از دوران خردسالی قدم زدن بر روی ماه یا مریخ بود. الان، زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) نیز به این آرزو اضافه شده است. بر این باورم که قبل از مرگ، آرزوهایم را تجربه می کنم.
و جمله آخر اینکه : آنچنان زندگی کنیم که در پایان عمر، بر بی ثمری عمری که گذشت حسرت نخوریم. انشاءالله.
“مهندس حق شناس در حال کار بر روی ماهواره نوید”