ستوده همچنین اظهار داشت: ویروس آنفلوانزا ممکن است ساعت ها در شرایط سرد و رطوبت کم در محیط خارج از بدن زنده بماند. همچنین انتقال مستقیم این ویروس از طریق ترشحات آلوده نیز می تواند صورت پذیرد که بر این اساس توجه به رعایت مسائل بهداشت فردی و اجتماعی و شستشوی مکرر دست ها به منظور جلوگیری از انتقال ویروس در این بیماری الزامی است.
از آنجائی که کانون های اولیه بیماری آنفلوآنزا اغلب مدارس هستند ثابت شده است که دست آلوده عامل اصلی انتقال ویروس آنفلوانزا از فردی به فرد دیگر است .
بنابراین لازم است که دانش آموزان تنها از وسایل و لوازم التحریر خود استفاده کنند و والدین از فرستادن کودکان مبتلا به علائم آنفلوانزا به مدارس خودداری کنند. چرا که بهترین روش درمان، استراحت در منزل ، مصرف مایعات کافی و میوه و سبزیجات می باشد که می تواند دوره بیماری را کاهش داده و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری نماید. همچنین اگر فردی به آبریزش بینی و یا سرفه دچار بود لازم است ضمن استفاده از دستمال یکبار مصرف، دستمال ها را در سطل درب دار بسته قرار داده و مرتب دست ها را با آب وصابون بشوید.
مسئول واحد مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت جم، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم انجام واکسیناسیون آنفلوانزا در گروه های در معرض خطر ، ادامه داد : با توجه به تغییرات سو ش های آنفلوانزا در هرسال و آنفلوانزای فصلی این واکسن هر سال بایستی در گروههای در معرض خطر تزریق شود.
وی در ادامه ضمن تشکر از پرسنل درگیر در نمونه گیری آنفلوانزا در پایگاه دیدور ( مرکز بهداشتی درمانی امیرالمونین (ع) جم ) گفت: به اطلاع شهروندان گرامی می رساند: از کلیه مراجعه کنندگان مشکوک به آنفلوانزا در این مرکز نمونه گیری انجام خواهد شد.