مصاحبه با جناب آقای اعتماد رئیس دانشگاه پیام نور جم در خصوص مسائل و مشکلات آن دانشگاه
۱- خودتان را معرفی فرموده،سمت و سطح تحصیلاتتان را اعلام نمائید؟ اینجانب احمد اعتماد پس از پشت سر گذاشتن دوران دبستان،راهنمایی و دبیرستان در سال ۱۳۷۷ در کنکور سراسری شرکت نموده و وارد دانشکده حقوق دانشگاه شیراز شدم در سال ۱۳۸۱ در کنکور کارشناسی ارشد با کسب رتبه ۱ وارد دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران شدم ودر سال ۱۳۸۳ نیزفارغ التحصیل شده ،به تدریس ومشاوره حقوقی اشتغال پیدا کردم.اکنون نیز بعنوان عضو هیئت علمی وسرپرست دانشگاه پیام نور واحد جم در خدمت جامعه دانشگاهی استان بوشهر هستم.
۲- دانشگاه پیام نور جم از چه سالی تاسیس شده و از ابتدا تا کنون چه رشته هایی اضافه شده است؟این دانشگاه از مهرماه ۱۳۸۶ با دو رشته حقوق ومدیریت صنعتی وبا حدود ۸۰ نفر دانشجو شروع بکار نمود و اکنون دارای ۵ رشته رسمی شامل:حقوق ، مدیریت صنعتی،حسابداری،مترجمی زبان انگلیسی و علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی آموزشی و ۷ رشته فراگیر شامل: حقوق، مدیریت صنعتی،حسابداری،مترجمی زبان انگلیسی، علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی آموزشی،مهندسی محیط زیست و مهندسی کشاورزی است.
۳- تعداد دانشجویان دانشگاه چه تعداد است؟۶۱۰ نفر دانشجوی فعال که تعداد ۴۶۴ نفر آنها رسمی و ۱۶۴ نفر فراگیر می باشند.
۴- وضعیت ساخت ساختمان اداری دانشگاه در چه مرحله ای است؟فاز اول ساختمان اداری شامل سقف طبقه اول و دوم به اتمام رسیده و فاز دوم که تکمیل نهایی ساختمان می باشد برای برگزاری مناقصه از طریق دانشگاه پیام نور استان بوشهر به سازمان مرکزی ارسال شده است.همچنین سوله ورزشی به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع از اعتبارات استانی بالغ بر ۴۷۰ میلیون تومان نیز پیمانکار تعیین گردیده وشروع بکار خواهد نمود.از طرفی پروژه دیوار کشی محوطه دانشگاه با اختصاص مبلغ یکصد میلیون تومان از طرف قرارگاه خاتم الانبیاء در آینده نزدیک شروع خواهد شد.ضمناً در سال ۹۰ نیز هماهنگی لازم برای محوطه سازی از سوی دانشگاه پیام نور استان بوشهر به عمل آمده ودر قالب اعتبارات سال جدید گنجانده خواهد شد.
۵- تعداد پرسنل اداری دانشگاه چند نفر است و وضعیت جذب آنها به چه صورت است؟پرسنل اداری دانشگاه در حال حاضر ۶ نفر است که فقط ۲ نفر از آنها بصورت قراردادی بوده و حقوق ومزایای ایشان از طرف خود دانشگاه پیام نور پرداخت می شود.مابقی نیز بصورت قرارداد کار معین هستند که علیرغم اینکه تعهدات هیات موسس برای پرداخت بخشی از حقوق ومزایای کارمندان طبق ضوابط تا ۳ سال است اما تاکنون بخشی از حقوق ومزایا از طریق هیات موسس پرداخت می شود و استخدامی در رابطه با این تعداد از نیروها علیرغم مکاتبات صورت پذیرفته انجام نشده وطبیعی است که در این خصوص در اینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
۶- آیا چارت اداری برای دانشگاه تعریف شده واگر اینطور است چند نفر طبق چارت فعالیت می نمایند؟دانشگاه فاقد چارت اداری مصوب است اما جهت راحت تر کردن کار دانشجویان از طریق خود دانشگاه،قسمت های آموزشی،اداری مالی وکارشناسان از هم تفکیک شده است.
۷- چند درصد از شهریه دانشجویان به دانشگاه بر میگردد و آیا اختیار هزینه مبلغ برگشتی با شماست یا طبق سرفصل ابلاغ میگردد؟حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد جهت هزینه های جاری و اداری دانشگاه در قالب بودجه ای برگشت داده می شود اما این رقم بعد از تصویب اصلاحیه تا ۹۰ درصد نیز می رسد در رابطه با اختیار هزینه کرد،نیز باید طبق سرفصل ها وموارد بودجه ای مصوب اقدام نمود.
۸- نحوه و شرایط جذب اساتید چگونه است؟ اساتید مدعو با طرح در گروههای آموزشی وارسال پرونده ها به دانشگاه پیام نوراستان بوشهر جذب می شوند ومحدودیتی از این بابت وجود ندارد در خصوص اعضای هیئت علمی نیز مستقیماً توسط وزارت علوم جذب وبه دانشگاهها معرفی میگردند.مدرک تحصیلی اساتید باید فوق لیسانس یا بالاتر باشد مگر در رشته های خاص مثل : تربیت بدنی
۹- آیا این دانشگاه هیئت علمی نیز دارد؟ بله یکنفر که خودم هستم که این مورد یکی از نقاط ضعف دانشگاه پیام نور است که اعضای هیئت علمی به تعداد رشته های موجود در مراکز و واحدها جذب نکرده است.
۱۰- آیا این دانشگاه کارگاه آموزشی وآزمایشگاه دارد؟با توجه به رشته های موجود نیازی نمی باشد.
۱۱- آیا کتابخانه در دانشگاه وجود دارد؟ بله کتابخانه موجود بوده وهم اکنون دارای ۲۰۰۰ جلد کتاب است که در سال جدید نیز افزایش خواهد یافت.
۱۲- با توجه به نزدیک شدن فصل امتحانات،چه تدابیری برای این موضوع اندیشیده اید؟نظر به حساس بودن امتحانات ، کلیه تدابیر لازم برای برگزاری هر چه بهتر امتحانات همانند سالهای قبل اندیشده شده است.
۱۳- میزان قبولی دانشگاه در ترم های گذشته چگونه بوده است؟ در هر رشته معمولاً درصد قبولی بالا بوده است،آمارها حکایت از ۸۰ درصد قبولی را داشته است.شاید این هوش و ذکاوت دانشجویان شهرستان جم را می رساند.
۱۴- آیا در بخش فرهنگی، فعالیت خاصی صورت می پذیرد؟بله فعالیت های زیادی شامل برگزاری مراسمات مختلف انجام شده وجدیداً نیز با تشکیل بسیج دانشجویی ، سعی در گسترش فعالیت ها را داریم.در بخش دیگر نیز دانشگاه اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانشجویان وشهروندان نموده است که نمونه بارز آن کارگاه مدیریت اقتصاد خانواده در راستای ترویج شعار سال جهاد اقتصادی است.
۱۵- دانشجویان پیام نور مدعی اند که نسبت به سایر دانشگاهها با سوادترند.بدور از تعصب پیام نور،آیا این موضوع را تایید می کنید؟ دلیل این موضوع این است که شاید کلیه تکیه این نظام اموزشی به کتاب بعنوان مهمترین منبع امتحان است چرا که در سایر دانشگاهها معمولاً اساتید از جزوه استفاده می نمایند.
۱۶- آیا دانشجویان جمی در سایر دانشگاهها می توانند به راحتی به این دانشگاه منتقل شوند؟در این گونه موارد بیشتر نظر دانشگاه مبدا مهم است یا مقصد؟بحث انتقال مقوله خاصی است که نیاز به موافقت دانشگاه مبدا ومقصد داشته ومراحل اداری خاصی را طی می نماید اما در بخش مهمان نهایت همکاری را با دانشجویان داریم که در این راستا در سال ۸۹ تعداد ۷۵ نفر دانشجوی مهمان را پذیرفته ایم که این امار بالایی است.
۱۷– آیا دانشجوی ستاره دار هم دارید؟خیر خوشبختانه جو دانشگاه سالم است
۱۸- برای سال تحصیلی ۹۱-۹۰ چه برنامه ای دارید؟تمام هم وغم ما در سال جدید بحث تکمیل ساختمان اداری دانشگاه است وعلاوه بر آن برنامه های فرهنگی نیز در نظر داریم.
۱۹- آیا در توزیع امکانات بین دانشگاهها از طریق مرکز استان عدالت رعایت می شود؟بله در دوره های قبل عدالت وجود داشته اما در دوران ریاست جناب آقای دکتر احمدی،واحدهای جدید التاسیس مورد توجه خاصی قرار گرفته اند و تقریباً عدالت در همه زمینه ها رعایت شده است،امید است تمامی مسئولین استان چنین نگرشی داشته باشند.
۲۰ – چند نفر از دانشجویان از برگزاری کلاسهای رشته حسابداری ومدیریت بصورت مختلط گلایه نموده وهمچنین برخی دیگر از وضعیت آبسردکن گلایه داشتند.چه پاسخی در این زمینه دارید؟در رابطه با اختلاط کلاسهای مدیریت صنعتی وحسابداری باید عنوان شود که این رشته تجمیع شده وبسیاری از دروس آنها عیناً یکی است و از طرفی با توجه به تداخل برنامه ها با هم چاره ای جز این نداریم.
درخصوص آب آشامیدنی نیز در راستای ارائه سرویس مناسب به دانشجویان علاوه بر آبسردکن یکدستگاه آب تصفیه کن نیز خریداری گردید و در زمان خرابی نیز از آبسردکن های سیار درون دفاتر اداری استفاده میگردد .ضمن اینکه در سال جدید یکدستگاه آبسردکن نیز اضافه خواهد شد.
۲۱- پایگاه خبری تحلیلی آوای جم مدت یکماه است که راه اندازی گردیده است.به نظر شما اینگونه پایگاهها چه تاثیری در توسعه شهرستان دارند؟ یکی از ابعاد توسعه در شهرستانها و استانها توسعه پایدار در امر آموزش است که سرآمد آموزش نیز آموزش عالی است.در این رابطه وجود پایگاههای خبری که می تواند انعکاس دهنده نقاط ضعف و قوت نظامهای آموزشی و پیشنهادات و انتقادات دانشجویان باشد خود زمینه لازم را برای رشد علمی در شهرستان فراهم می نماید.
در این زمینه تاکنون پایگاههای خبری در سطح شهرستان فعالیت خاصی نداشته اند که شاید یکی از دلایل افت نظام اموزش عالی را فراهم نموده است.بدون شک انعکاس این موارد باعث ارائه پیشنهادات اهل فن خواهد شد.یکی از نقش های مهم پایگاههای خبری فراهم کردن زمینه ایجاد فرهنگ انتقاد وپیشنهاد است.
۲۲- سخن پایانی اگر دارید بفرمائید؟امیدوارم مسئولین شهرستان در جهت رفع مشکلات اموزش عالی در شهرستان از طریق تزریق بودجه های استانی و عوارض محلی مثل عوارض آلایندگی اهتمام جدی داشته باشند همچنین سعی شود از توان علمی بخش دانشگاهی در سطح شهرستان برای توسعه در تمامی زمینه ها استفاده شده وتوجه به بومی محوری سرلوحه امور باشد. از شما نیز بابت ترتیب این مصاحبه تشکر می کنم