خبرنگار آوای جم : برتری ها را از امروز با هم مرور می کنیم . شاید وقتی برتری ها و تواناییها را مطالع کردیم قدر همدیگر را بهتر بدانیم . البته فراموش نکنیم که در قرآن کریم بیان شده که ملاک برتری انسانها فقط تقواست . مقاله ای که در ادامه می خوانید ملاک برتری نیست اما به توانییها بانوان هم می توان توجه کرد .
به گفته یک بانوی موفق : ما نمیگوییم که جنس برتریم، ادعا هم نداریم که قویتر هستیم ولی در برخی جهات نسبت به مردان برتریهایی داریم؛ این نکتهها را شما هم بدانید…
زنان بهتر حرف میزنند
در یک مطالعه گسترده که در سال ۲۰۰۸ در ۳ کالج و دانشگاه آمریکا در بین دانشجویانی از نژادها و رنگ پوستهای مختلف انجام گرفت، مشخص شد که زنان در حین مطرحکردن جملات منظور خود را شفافتر و درستتر بیان میکنند. درواقع وقتی تصاویری به نمایش درمیآمد شرکتکنندهها- چه زنها و چه مردها- از طریق جملات زنان بهتر موضوع مرتبط با تصاویر را میفهمیدند. در واقع درک زنان از نمایش یک تصویر و سپس توضیح آن جامعتر، پرنکتهتر و دقیقتر از مردان بود.
زنان سریعتر هستند
براساس مطالعات انجام شده، شاید در دوهای سرعت مردان از زنان پیش بیفتند، اما سرعت هماهنگی عملکرد بدن زنها بهطور متوسط از مردها بیشتر است. محققان در مطالعهای که در دانشگاههای هاروارد و بریکام انجام گرفت، متوجه شدند که زنان بهراحتی میتوانند عملکرد میان مغز و اندامهای خود را هماهنگ کرده و سریعتر برای انجام یک کار برنامهریزی کنند. جالب است بدانید، در یک مطالعه گسترده هم مشخص شد که براساس ساعت فیزیولوژیک بدن، عملکرد بدن زنان طی یک روز ۶ دقیقه کوتاهتر از مردان است، درواقع بدن آنها به گونهای برنامهریزی شده که در طول زمانی کمتر از روز تمام کارها را به پایان برساند.
زنان دانشگاهها را فتح کردهاند
حالا تقریبا در تمام جهان، در رشتههای دانشگاهی، چه در پذیرش و چه در فارغالتحصیلی، زنان موفقتر از مردان هستند. در سال تحصیلی ۲۰۰۹-۲۰۰۸ در آمریکا، ۶۰درصد از سهمیه فوقلیسانس در تمامی رشتهها توسط زنان اشغال شده و برای اولینبار در طول تاریخ میزان زنان فارغالتحصیل در رشته دکترا از مردان بیشتر بود (۵۱درصد به ۴۹درصد) این نسبت در سالهای بعد بیشتر هم خواهد شد و در تمامی مقاطع تحصیلی میزان دانشجویان زن از دانشجویان مرد بیشتر خواهد بود.
آنها به سلامت فکر میکنند
زنان در کشورهای آمریکا و کانادا، براساس آمار موسسههای بهداشتی بسیار بیشتر از مردان به فکر سلامت خود هستند و بهطور منظم به پزشکان مراجعه کرده و برای پیگیری بیماریهای خود هم بیشتر و منظمتر به پزشک مراجعه میکنند.
زنان قویتر هستند
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ توسط پژوهشگران دانشگاه کل گپل انجام شده است نشان میدهد، در بدن زنان مکانیسمهایی وجود دارد که احتمال ابتلای آنها به بیماریهای عفونی را کاهش میدهد، در واقع میتوان گفت که آنها مکانیسمهای تدافعی بهتری دارند. این مطالعات نشان داد، استروژن موجود در بدن زنان آنزیمی را که باعث برهم خوردن سیستم ایمنی بدن و ابتلا به عفونت میشود را غیرفعال میکند. احتمالا در آینده به مردان دچار مشکلات سیستم ایمنی و عفونتهای مکرر درمانهای حاوی استروژن تجویز شود.
تغذیه زنانه بهتر است
مطالعهای که در ۸ کشور اروپایی طی ۳ سال انجام شده است نشان میدهد، درصد زیادی از کودکان حالا بهطور منظم از غذاهای فستفود استفاده میکنند (بین ۲۰تا ۳۵ درصد از کودکان زیر ۱۶سال در این کشورها حداقل ۳بار در هفته غذاهای فستفود مصرف میکنند)، اما در میان بالغان میزان مصرف فستفود و گرایش به آن در میان دختران کمتر از پسران است. در واقع این مطالعه نشان داد، اطلاعات در مورد تغذیه سالم در زنان بیشتر است و آنها الگوی تغذیه سالمتر و مناسبتری نسبت به آقایان دارند.
بیماری مردانه
هموفیلی بیماری است که در آن انعقاد خون دچار مشکل میشود. در این حالت اگر در نقطهای از بدن خونریزی پیش بیاید خونریزی ادامه مییابد و حتی ممکن است به مرگ فرد بینجامد. این بیماری به دلیل وجود مشکلی در کروموزوم X رخ میدهد، در مردان که فقط یک کروموزوم X دارند این حالت بسیار شایعتر از زنان است که ۲کروموزوم X دارند. درواقع نسبت شیوع این بیماری در مردان بیش از ۳۰ برابر زنان است.
زنان نیکوکارترهستند
مطالعهای که سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داده که زنان نسبت به مردان با سطح درآمد مشابه خود بیشتر در کارهای خیرخواهانه و اعانه دادن شرکت میکنند و تمایل بیشتری به حضور در فعالیتهای نیکوکاران و اقدامات عامالمنفعه دارند.
زنان قلب سالمتر دارند
در کل زنان نسبت به مردان کمتر در معرض خطر مشکلات قلبی هستند تا قبل از سن یائسگی، این موضوع بهخاطر اثرات محافظتی هورمونهای زنانه است اما بعد از آن هم باز زنان کمتر از مردان همسن خود در خطر هستند، چرا؟ چون بدن آنها نسبت به عوامل مساعدکننده ابتلا به بیماریهای قلبی مثل دیابت و سطح کلسترول خون، پاسخ بهتری میدهد. درضمن زنان پس از ابتلا به مشکلات قلبی شیوه زندگی سالمتری را در پیش میگیرند و سطح چربی خون و سطح قندخون آنها نسبت به مردانی که شرایط مشابه دارند پایینتر و مناسبتر است. نکته مهم در مورد شرایط قلبی این است که طولانیترین طول عمر پس از جراحی قلب هم مربوط به یک زن است. در سال ۱۹۲۴ سادی پوردی، دختر ۱۷ ساله انگلیسی که مشکل قلبی مادرزادی داشت، تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفت. آن موقع پزشکان فکر میکردند که او از این عمل جراحی جان سالم به در نخواهد برد، ولی پوردی نه تنها زنده ماند که ۸۰ سال پس از آن عمل جراحی هم عمر کرد تا نامش در کتاب رکوردهای گینس جاودانه شود.
صورتهایی که زودتر درمان میشوند
باید گفت که این اتفاقی است که میتواند باعث خوشحالی زنان شود، پس از اعمال جراحی صورت، روند بهبود در زنان سریعتر از مردان است. البته این موضوع خاص عملهای جراحی زیبایی نیست و حتی در موارد مربوط به برداشتن توده سرطانی، مثلا سرطان پوست از روی صورت، دیده شده است که روند بهبود در صورت زنان سریعتر از مردان است. این یک دلیل علمی دارد. دکتر فیل هائک، مدیر انجمن ملی جراحان پلاستیک و ترمیمی آمریکا میگوید: «سلولهای پوست و فولیکولهای مو در مردان به خون بیشتری احتیاج دارند، طبیعی است که این باعث تاخیر در روند بهبود آنها شود. صورت مردان نسبت به زنان عضلانیتر است و برای همین روند ترمیم در آنها طولانیتر و مشکلتر است. »