به گزارش خبرنگار آوای جم؛ به نقل از سرویس پزشکی سلامت این پایگاه، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه پرفیض و برکت محرم و سالروز شهادت سالار و سرور شهیدان، امام حسین(ع) و ۷۲ تن از یاران باوفایشان، در آستانه ی ماه محرم و توزیع نذورات و مراسم عزاداری در مساجد، تکایا و هیئت ها، توجه شهروندان محترم، به ویژه هیئت های امنای مساجد، حسینیه ها و تکایا را به رعایت برخی از موارد، جهت پیشگیری از حوادث احتمالی،مسمومیت های غذایی و بیماری های گوارشی جلب می نماییم:
- هیئت های امنای مساجد و حسینیه ها بر تهیه ی مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از ۲ ساعت غذا در این ظروف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند.
- اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده می شود، باید ۴ مرحله ی سالم سازی سبزیجات شامل شستشوی اولیه، انگل زدایی با مایع ظرفشویی، گندزدایی با مواد مجاز وبالاخره آبکشی نهایی در مورد هر یک از سبزی ها، میوه ها و صیفی جات انجام شود.
- هنگام توزیع مواد غذایی، توزیع کنندگان غذا نباید روی سفره راه بروند.
- هنگام کشیدن و توزیع غذا استفاده از دستکش های یکبار مصرف ضروری است.
- نظافت سرویس های بهداشتی، عدم استعمال دخانیات، وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویس های نظافت مورد نیاز است.
- در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی شبکه لوله کشی، برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با مراکز بهداشتی درمانی منطقه برای تشخیص سلامت آب و نمونه برداری آب، هماهنگ شده تا راهنمایی های لازم در مورد نحوه ضدعفونی آب آشامیدنی به متولیان مراسم، داده شود.
- استفاده از روغن های مایع مناسب که دارای اسید چرب ترانس زیر ۵ باشد، جهت تهیه غذا مناسب است.(برای مشاهده میزان اسید مضر چرب ترانس روغن، به برچسب آن دقت نمایید.)
- استفاده از نمک یددار تصفیه شده در تهیه غذا توصیه می گردد.
- پخت غذا در محیط مسقف باشد
- عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتی و گازوییل برای گرم کردن دیگ ها رعایت شود.
- کنترل کیفی سیستم حرارتی و گرمایی قبل از ایام محرم که با سوخت ناقص انجام نشوند و نصب کپسول ضد حریق در جایگاه های آشپزی و تکایا به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی