به گزارش خبرنگار آوای جم، به نقل از دکتر بنی اسدی، کارشناس امور دارویی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم، درخصوص بیمارانی که مبتلا به پرفشاری خون هستند و داروهای معمول خود را در طول روز مصرف می نمایند، بهتر است ساعت مصرف این داروها را بنا به صلاحدید پزشک خود در ساعات اولیه شب و قبل از خواب تنظیم نمایند. زیرا پژوهشگران علوم پزشکی می گویند در یک مطالعه جدید دریافته اند بیمارانی که انواع معمول داروهای فشار خون را روزانه مصرف می کنند، اگر دارو را در ساعت خواب بخورند از تاثیر کنترل کننده آن بیشتر و بهتر بهره مند خواهند شد.
در این باره دکتر پینگ شائو، متخصص لیبریایی در دانشگاه «سیچائوم» در چین با بیان این مطلب، تشریح کرد: افزایش فشارخون در هنگام صبح به عنوان عامل شناخته شده، خطر بروز مشکلات ناشی از فشارخون بالا مثل حملات قلبی یا سکته مغزی را پس از برخاستن از خواب در اولین ساعات روز تشدید می کند. به این ترتیب وقتی داروهای فشارخون صبح خورده شوند، بیشترین تاثیر را در اواسط روز اعمال خواهند کرد و در نتیجه تاثیر کنترل کننده آنها در شب و اوایل صبح کاهش می یابد. در حالی که اگر این داروها هنگام خواب مصرف شوند، بیشترین تاثیر را در طول شب و صبح زود خواهند داشت و در نتیجه خطر افزایش ناگهانی فشارخون به هنگام صبح تا حد قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.
افزایش فشار خون می تواند اعضای مختلفی از جمله قلب، عروق خونی، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که گاهی از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می شود چون اگرچه معمولاً بی علامت است ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.