• امروز : دوشنبه - ۱۶ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 4 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Monday - 7 October - 2024
5

خنده بر هر درد بی درمان دواست

  • کد خبر : 1162
  • 31 فروردین 1391 - 12:36

 

آوای جم :  اصطلاح فیزیولوژیکی خنده را ژلوتولوژی می نامند. هر مغزی به دو قسمت شرقی و غربی یا راست و www.ordercoinstar.com چپ تقسیم شده است. قسمت چپ مغز، کار آنالیز یا محاسبه کلمه های ساختاری جوک را انجام می دهد و قسمت راست مغز برای آنالیز کارهای هوشیارانه و دریافت جوک است. خنده یک عکس العمل طبیعی است که در حالت تخلیه احساس های شادی، غم، عصبانیت یا خستگی های جسمی و روحی بروز می کند.

 

آوای جم :  اصطلاح فیزیولوژیکی خنده را ژلوتولوژی می نامند. هر مغزی به دو قسمت شرقی و غربی یا راست و www.ordercoinstar.com چپ تقسیم شده است. قسمت چپ مغز، کار آنالیز یا محاسبه کلمه های ساختاری جوک را انجام می دهد و قسمت راست مغز برای آنالیز کارهای هوشیارانه و دریافت جوک است. خنده یک عکس العمل طبیعی است که در حالت تخلیه احساس های شادی، غم، عصبانیت یا خستگی های جسمی و روحی بروز می کند.

متاسفانه بسیاری از مردم، این هدیه و موهبت الهی را که نیروی التیام بخش درد و رنج است، جلفی و سبکسری می دانند و با این نوع فکرها، خود را از یک قدرت سازنده خدادادی بی بهره و محروم می کنند و در اسارت فکرهای مشوش و دردآور غوطه ور می شوند، به حدی که خود را از بی خوابی و خوردن قرص های ضداسترس در رنج قرار می دهند. از طرفی، خوشرویی و خنده رویی نه تنها برای سلامت جسم و روح انسان ها مفید است، بلکه برای استحکام و حفظ سلامت و ارتباط عالی با خانواده، اقوام و دوستان نیز توصیه شده است.

رابرت پروواین عصب شناس رفتاری و پیشکسوت علم تحقیق و پژوهش خنده درمانی می گوید: عکس العمل انسان نسبت به حرکت های غیرعادی خود یا دیگران با خوشرویی و خندیدن به اشتباه و رفتار غلط و غیرعادی خود یا دیگران، بسیار آموزنده و حتی در مرحله عالی آموزشی است. در حالی که متاسفانه بیشتر مردم، پس از اشتباه کردن عصبانی می شوند!

جان موریل، فیلسوف می گوید: نخستین بار خنده زمانی به وجود آمد که انسان از خطر رهایی یافت. خنده، نشانه آرامش و اعتمادبه نفس است. انسان تنها موجودی است که می خندد. هیچ یک از حیوانات یا گیاهان نمی خندند، زیرا وقتی انسان می خندد که چیزی به نظرش عجیب بیاید و خودش را خردمندتر حس کند.

وقتی می خندیم، تغییرهایی در سراسر بدن به وجود می آید که سبب تحریک ماهیچه های بدن می شود. ۱۵ ماهیچه در صورت و در ناحیه بالای گونه هستند که عمل مکانیسم خنده را انجام می دهند. این ماهیچه ها سیستم تنفسی را فعال و ورود و خروج هوای تنفسی را عادی و منظم می کنند.

هنگام خندیدن، به ویژه بعد از صرف غذا، مغز ما ماده یی به نام، اندورفین را در رگ های خونی ترشح می کند که باعث روان شدن جریان خون می شود و این یک قرص ضد غلظت خون است که خداوند به ما هدیه کرده تا شادکامی خود را حفظ کنیم. امروزه آن را سیستم قدرت شفابخش طبیعی می نامند.

دکتر ویلیام فرای پژوهشگر و متخصص روانشناس، به این نتیجه رسیده است که خنده برای تقویت قلب و بهبود بیماری های قلبی، سیستم تنفسی، سیستم مخاطی، غده های درونی، سیستم های ماهیچه یی و سیستم اعصاب و کسانی که گردن درد یا کمردرد دارند، بسیار مفید است.

خنده سبب باز شدن رگ های گرفته و تازه شدن خون در رگ ها می شود و در رفع سوءتغذیه به ویژه بعد از غذا موثر است.

نقش خوشرویی و خنده رویی در جامعه
با پژوهش های انجام شده در کشورهای غربی و شرقی به ویژه هندوستان به این نتیجه رسیده اند که اگر افکار شاد باشد، گفتار هم شاد می شود. اگر گفتار، شادی بخش شود، کردار شادکننده می شود. وقتی هم کردار شادکننده شود، مشکل های اجتماعی خود به خود و بدون حضور قانون برطرف می شوند. جامعه یی که با این نوع شخصیت ها شکل بگیرد، نه تنها به ناامیدی، عصبانیت و بیچارگی عادت نمی کند، بلکه بدون شک سرنوشت درخشانی پیدا خواهد کرد.

خوشرویی، بر استعداد، احساس و سلامتی کودکان تاثیر دارد. تاثیر خوشرویی و خنده در کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، آنچنان است که امروزه برای یادگیری درس ها از روش های شادی آفرین استفاده می کنند. با خوش رویی می توان نسل آینده را شاداب تر و باهوش تر پرورش داد. هر جامعه یی که خوشرویی، خنده و شادی، شعار زندگی کردن آنان باشد، گذشت و همکاری بین آنان بیشتر است و قهرمان های ملی در این کشورها بیشتر می شود. امروزه در تولید صنایع هم از روش های شادی آفرین استفاده می کنند. در بیمارستان ها برای بیماری های صعب العلاج و برای کاهش هزینه های بیمارستان از شرکت های ساخت برنامه های خنده دار (کمدی) یا از تجهیزات شادی آفرین استفاده می کنند.

خوشرویی و خنده رویی، راهی برای رهایی از خشم و خجالت است. کسی که تهدید می شود، اگر به خنده تمسک جوید، ریسک درگیری او به مراتب کمتر می شود.

چه کار کنیم خوشرو و خنده رو شویم؟

 

خوش خلقی و خنده رویی در زندگی روزمره را باید با تمرین روش های زیر به دست آورد:

احساس های منفی را به مثبت تبدیل کنیم.

از چیزی که داریم، قدردانی کنیم.

با روحیه دیگران کنار بیاییم.

با ساختار سازمانی یا سیستم کاری محیط کار کنار بیاییم.

در سازگاری روحیه خود با محیط کار، ابتکار عمل به خرج دهیم.

از مباحثه به شدت دوری کنیم.

توجه طرف مقابل را جلب کنیم.

در شرایط نامعقول به دیگران کمک کنیم.

به دیگران در به یاد آوردن مطلب کمک کنیم.

در موارد مختلف به دیگران یاری رسانی کنیم.

دیگران را تشویق کنیم.

حالت تدافعی خود را کاهش دهیم.

شادکامی را هدیه یی الهی بدانیم.

لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=1162

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.