سوال آخر جواب ساده ای دارد،Bluetooth نام دیگر Harald Blåtand می باشد که در قرن ۱۰ پادشاه Danish بود، Harald تمام قبایل Denmark را با هم یکی کرد و یک Kingdom تشکیل داد، یا انجام این کار شهرت زیادی در بین مورخان برای ارتباط مردم با یگدیگر پیدا کرد. به همین دلیل بود که تکنلوژی در دوره ۱۹۹۰ اختراع شد. خود لوگو Bluetooth ترکیب نمادهای رمزی از اول اسم Harald می باشد.
عملکرد Bluetooth
Bluetooth توسط Ericsson در سال ۱۹۹۴ اختراع شد و کاربرد آن برای ارسال اطلاعات بین دو دستگاه بدون سیم در فاصله کوتاه می باشد. این روش ارسال اطلاعات توجه دیگر شرکت ها را به خود جلب کرد، در سال ۱۹۹۸ شرکت Ericsson با Intel،Nokia،Toshiba یک گروه تشکیل دادند که اسم خود را گروه علاقمند خاص(Special Interest Gruop-SIG) گذاشتند.
هدف تشکیل SIG کسب سود نبود بلکه هدف گسترش و پیشرفت Bluetooth بود که الان حدود ۱۵٫۰۰۰ عضو دارد از طرف دیگر شرکت های دیگر هم که خود را از غافله عقب دیدند به این گروه پیوستند شرکت هایی نظیر Motorola،Lenovo،Microsoft.
تکنلوژی Bluetooth چگونه کار می کند
Bluetooth از موج رادیویی با پهنای انتقال باند ۲٫۴-۲٫۴۸۵Ghz کار می کند، مصرف باطری بسیار کم یکی دیگر از خصوصیات برتر این تکنولوژی می باشد. دستگاه های دارای Bluetooth می توانند با دیگر دستگاها در عرض مجاور ۵۰ متری خود ارتباط داشته باشند، Bluetooth به راحتی می تواند اطلاعات از کامپیوتر به کامپیوتر یا از موبایل به موبایل و غیره بدون نیاز به سیم ارسال کند.
این تکنولوژی نه تنها در موبایل ها و کامپیوتر بلکه بر روی Hands-Free ها هم دیده می شود، ارسال اطلاعات از گوشی به هندزفری از طریق شبکه A2DP انجام می شود که این نوع ارتباط به کاربر این امکان را می دهد که صدا را از گوشی به هندزفری ارسال کند حتی اگر کاربر در حال حرکت باشد.
تکامل Bluetooth
۲ سال بعد از تشکیل SIG تکنلوژی bluetooth شروع به تبلیغ کرد، این تکنلوژی اولین بار در سال ۲۰۰۰ بر روی تلفن های همراه مورد استفاده قرار گرفت، در سال اول هزازان نفر شاهد پیشرفت Bluetooth از لپ تاپ گرفته تا دوربین و پرینتر بودند، اگرچه این نوع شبکه اتصال را ساده کرد اما سرعت پایین آن آزار دهنده بود، که در سال ۲۰۰۷ با کمی تغییرات در این تکنلوژی ورژن جدیدی از آن را بیرون دادند به اسم Bluetooth 2.1 که نه تنها مصرف باطری آن کاهش پیدا کرد بلکه سرعت خارق العاده ای هم گرفت.
اما در سال ۲۰۰۹ با آمدن Bluetooth 3.0 این تکنولوژی قدم بلندی را برداشت، با داشتن پهنای باند ۲۴Mbps که سرعت باور نکردنی برای یک شبکه بی سیم بود توجه همگان را به خود جلب کرد، ورژن ۳٫۰ برای اولین بار بر روی Iphone استفاده شد و بعد از مدتی بقیه اسمارت فون ها هم از این تکنولوژی بهرمند شدند.
Bluetooth 4.0
اما این فقط یک شروع برای گروه SIG بود، با آمدن Blluetooth 4.0 که همین الان در گوشی مثل iPhone 4S استفاده شده است واقعا حرفی برای گفتن باقی نمی ماند. این ورژن هنوز کمتر از ورژن قبلی مصرف باطری دارد. استفاده از Bluetooth هنوز هم آن قدر گسترش نیافته، با آمدن این ورژن استفاده کنندگان زیادی به این تکنولوژی روی آورده اند و جای تعجب ندارد که بیان کرد این تکنولوژی هنوز هم به راه خود ادامه خواهد داد.