“نوید فردای جم”آموزش زبان وکامپیوتر در مدارس
سالها سوالاتی در خاطرم بود که جواب آنها را در آموزش میجستم:
آیا نه این است که علمآموزی توام با کاربرد میتواند دری بسوی آیندهای روشن بگشاید؟ نتیجه بکار افتادن سلولهای خاکستری و حمایت از پژوهندگان، تولید علم و کارآفرینی و به تبع آن اوجگیری اقتصاد و فرهنگ است. لذا همه مشکلات را نباید به کمبود امکانات نسبت دهیم. کافی است کمی ابتکار و همکاری را چاشنی اعتماد متقابل کنیم تا بتوانیم این بار بزرگ را به سرمنزل برسانیم. چند روزی است که بنرهایی در سطح شهر با عنوان “نوید فردای جم” توجه مرا به خود جلب کرده است. بهانه ای شد تا به مجتمع آموزشی و پژوهشی جام جم سری بزنیم و گفتگویی با موسس آن آقای مهندس عندلیب داشته باشیم
کلیات طرح را توضیح دهید؟
حدود یکسال پیش طرحی را به مدیریت آموزش و پرورش شهرستان ارائه کردم که با عنایت مسئولین محترم آموزش و پرورش شهرستان و فرماندار محترم و پس از بررسیهای لازم، در شورای آموزش و پرورش شهرستان تصویب شد. کلیات طرح از این قرار است که در مدارسی که شرایط لازم را داشته باشند، کلاسهای زبان و کارگاه کامپیوتر توسط مجتمع آموزشی و پژوهشی جام جم (مجری طرح) تجهیز میشود و دانشآموزان آن مدرسه در اوقات فراغت در کلاسهای مکالمه زبان و کامپیوتر شرکت خواهند کرد. بخشی از شهریه به دانشآموزان تخفیف داده میشود و بخشی نیز به حساب مدرسه واریز میشود و پس از ۴ سال کلیه تجهیزات به خود مدرسه واگذار خواهد شد.
چه اهدافی را در این طرح دنبال میکنید؟
اهداف طرح به سه بخش تقسیم میشوند:
اهداف کوتاه مدت :
- استفاده بهینه از اوقات فراغت و گرایش به سمت کاربردهای مفید فناوری اطلاعات
- پرداختن به مهارتآموزی در کنار آموزش تئوری و استفاده از مهارتهای آموخته شده در درسهای مدرسه
- تشکیل تیمها و گروههای پژوهشی
- رونق تولید محتوای الکترونیکی
- رونق تبادل افکار علمی در فضای مجازی
- درآمدزایی برای مدارس
اهداف میان مدت :
- رفع مشکل دانشآموزان در درس زبان انگلیسی و حذف ترس از آن
- رونق تحقیقات علمی دانشآموزی در شهرستان
- توسعه علوم جدید در شهرستان و نهادینه کردن آموزشهای غیر درسی و فعالیتهای گروهی
- تشویق به گرایش به سمت آموزشهای فنی و حرفهای
اهداف دراز مدت :
- تسلط فارغالتحصیلان دیپلم به زبان انگلیسی
- ایجاد آمادگی جذب در مشاغل حرفهای
- آماده سازی دانشآموزان جهت زندگی در شهر و جامعه مجازی
- هدایت استعدادهای درخشان به سمت تولید علم و درخشش در محیطهای علمی
آیا غیر از دانشآموزان، افراد دیگر نیز میتوانند از این آموزشها استفاده کنند؟
برنامه این است که والدین ایشان را نیز به این آموزشها دعوت کنیم و حتی در مواردی جلسات و تورهای آموزشی مشترک داشته باشیم. حتی والدین کم سواد نیز میتوانند در دورهها شرکت کنند و گواهینامه های بینالمللی اخذ نمایند.
چرا زبان و کامپیوتر را انتخاب کرده اید؟
زیرا این دو علم کاربردیترین علوم و مورد استفاده همه مشاغل هستند. البته طرح فقط به این دو رشته ختم نخواهد شد. پس از گذراندن برخی دورهها و استعداد یابی، برخی دانشآموزان به آموزشهای پیشرفته تر نظیر نانو، رباتیک، امنیت اطلاعات و … جذب میشوند و در گروههای پژوهشی به فعالیتهای تخصصی مشغول خواهند شد.
برخی دانشآموزان بدلیل بضاعت کم مالی شاید از پس شهریهها بر نیایند. آیا در طرح شما فکری به حال آنان نیز شده است؟
در این خصوص رایزنیهایی با صندوق حمایت از یتیمان آموزش و پرورش شهرستان، کمیته امداد شهرستان و شورای اسلامی شهر انجام شده و مراتب اداری آن در حال انجام است. تلاش میکنیم که این عزیزان با حداکثر تخفیف امکان شرکت در دورهها را داشته باشند.
سخن پایانی..
من با این کار زندگی خودم را در ریسک بزرگی قرار میدهم. اگر از این طرح حمایت معنوی نشود با مشکل مواجه خواهد شد. دوتا خواهش دارم. خواهشم از مسئولین عزیز این است که با ارائه راهکارهای سازنده از طرحی که آینده شهرستان را خواهد ساخت حمایت کنند و حداقل مانع تراشی نکنند. خواهش دومم از مردم عزیز بومی و ساکن شهرستان است. و آن اینکه به من و طرحم اعتماد کنند و بدانند که آموزش هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری برای آینده است. طرحهای تا حدودی مشابه این، در برخی استانهای کشور نظیر کرمان، همدان و مازندران اجرا شده و همگی موفق بودهاند.
چند وقت پیش در سایت آوای جم یک نظرسنجی در معرض دید قرار داشت و از نظرهایی که مردم عزیز داده بودند بر میآید که مهمترین عامل پیشرفت شهرستان، آموزش است. هماکنون شهرستان ما به آموزش احتیاج دارد و این فرهنگ باید جا بیفتد. برای این مهم، همه باید کمک کنند. من نیز با تجربهای که در این چند سال در زمینه آموزش اندوختهام، دوست دارم که در حد توانم برای مردم خدمت کنم.