جوابیه یک کاربر خانم،به پست آقایان بیکار واشتغال صدها خانم در شرکت های نفت وگاز
چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید
در جواب کاربر گرامی که این پست را نگاشته اند (آقایان بیکار واشتغال صدها خانم در شرکت های نفت وگاز) بر خود واجب دانستم با توجه به اینکه هدف کشور دستیابی به چشم انداز بیست ساله می باشد و در این راستا نیازمند بازنگری اساسی خصوصا در بحث اشتغال زنان برای گام برداشتن در راستای توسعه اجتماعی می باشیم مطالبی را متذکر شوم.
۱٫ جامعه از مردان و زنان تشکیل می شود و در هیچ کتاب و قانونی ذکر نشده که خانمها نباید به کاری بیرون از خانه اشتغال داشته باشند.
۲٫ برای مشاغل شرایط احراز شغل مشخص است و شغلی که بحث جنسیت در آن مطرح نباشد نباید در استخدام آن تبعیض جنسیتی قائل شد و اگر این امر صورت گیرد خلاف قانون است.
۳٫ در شرکت های نفت و گاز در یکی دو سال اخیر تمامی استخدامی های آن مرد بوده و متاسفانه این مورد به سازمان های دیگر هم شیوع پیدا کرده و کمتر استخدامی را در حال حاضر می توان یافت که تبعیض جنسیتی در آن به نفع مردان نباشد. می توانید به آزمون استخدامی نفت، دستگاه قضایی،تأمین اجتماعی، اداره مالیات، بانک دی و … مراجعه فرمایید که حتی برای مشاغل اداری هم که بحث جنسیت در آن مطرح نیست و هر دوی آقایان و خانمها می توانند از عهده آن برآیند اکثرا به آقایان اختصاص داده شده است.
۴٫ در یک دهه پیش همه شاهد افزایش جمعیت دختران در دانشگاهها بوده ایم و به همین دلیل بحث برابر سازی یا پذیرش بر اساس جنسیت در دانشگاهها مطرح شد که باعث شد دختران بسیار مستعد و سخت کوش با رتبه های عالی از ادامه تحصیل در رشته های مورد علاقه خود به عنوان نمونه پزشکی باز مانند. که این با توجه به نیازهای کشور می تواند مفید واقع شود اما سوال این است اگر ما شاهد عکس این قضیه بودیم آیا باز هم همین سیاست اتخاذ میشد؟!!!
۴٫ درآمدی که خانمها کسب میکنند باز هم در همان خانواده صرف مخارج می شود و در حالت خیلی بدبینانه اش خانم برای خودش خرج می کند که آنهم در صورت نبود شغل برای خانم آن پول را از همسرش طلب میکند پس فرقی به حال اصل قضیه نمیکند که خانم شاغل باشد یا آقا.
۵٫ اینکه ذکر نموده اید مشاغل کلیدی را خانمها اشغال نموده اند به نظر من کاملا قضیه برعکسه و شاید حدود ۶۰ درصد پستهای منشی و دفترداری به خانمها می رسد. بروید و ببینید چند نفر از آن اقایانی که شما میگویید، حاضرند منشی شوند آن هم با حقوق ماهی حداکثر ۲۰۰ هزار تومان که خیلی جاها هم ۱۰۰هزار تومان است.
۶٫ طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان کار؛ تنها ۱۳ درصد کل زنان شاغل هستند که از این بین ۸۲ درصد در بخشهای فرهنگی و آموزشی اشتغال دارند. حال جای سوال است به نظر شما در کل کشور این رقم خیلی بالاست!!!! با توجه به اینکه سالانه صدها هزار فارغ التحصیل خانم در کشور داریم.
۶٫ باید منصف بود و برای خانمها هم این حق را قائل شد که کسی که سالها وقت و جوانی اش را برای تحصیل دور از خانواده می گذراند، بیشتر از اینها حقش است و نباید در رابطه با این قشر که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند کوته نگری کرد.
۸٫ برای اشتغال خانمها بیرون از خانه باید فرهنگ سازی در سطح کلان صورت گیرد، معمولا مدیران عالی تأثیر فوق العاده ای بر فرهنگ می گذراند و باید در این راستا در شکل دهی فرهنگی مناسب همت گمارند. جوامع امروزی در مسیر توسعه یافتگی نیاز به مشارکت هر چه بیشتر زنان در اجتماع دارند که متأسفانه در کشور ما چالشهای زیادی برای این مهم وجود دارد.
اخبار مرتبط:
آقایان بیکار واشتغال صدها خانم در شرکت های نفت وگاز