• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 18 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
4

دستور جمع آوری تمامی فرآورده های رانیتیدین از سطح استان

  • کد خبر : 11762
  • 31 فروردین 1399 - 12:51
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همزمان با صدور اطلاعیه سازمان غذا و داروی کشور در خصوص موضوع وجود ترکیباتی مضر در فرآورده‌های رانیتیدین اقدامات لازم جهت جمع‌آوری آن در سطح استان صورت گرفت.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همزمان با صدور اطلاعیه سازمان غذا و داروی کشور در خصوص موضوع وجود ترکیباتی مضر در فرآورده‌های رانیتیدین اقدامات لازم جهت جمع‌آوری آن در سطح استان صورت گرفت.

به گزارش آوای بوشهر به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر یحیی رضایی افزود: طبق بررسی‌های آزمایشگاهی توسط مراجع معتبر بین‌المللی و داخلی، در کل دنیا به یک جمع‌بندی کلی رسیدند و آن جمع‌آوری این فرآورده از سطح عرضه بود .
وی اظهار داشت: با توجه به نتایج آزمایشگاهی مشخص شده است، در طول زمان مصرف این فرآورده سطوح پایینی از ناخالصی نیتروزامین بنام NDMA بوجود می‌آورد که مصرف طولانی مدت آن برای سلامتی مضر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه اضافه کرد: طی نامه‌ای رسمی، در خصوص جمع‌آوری رانیتیدین به تمامی داروخانه‌های سطح استان اعم از خصوصی و دولتی و تمامی مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی همچنین سازمان نظام پزشکی استان به منظور اطلاع رسانی به جامعه پزشکی جهت عدم تجویز داروی نامبرده، اقدام شده است.
دکتر رضایی تأکید کرد: تمامی مراکز عرضه این دارو از زمان دریافت نامه این معاونت ملزم به جمع‌آوری و عدم فروش به بیماران هستند زیرا برای همیشه از چرخه توزیع در بازار دارویی حذف شده‌است و شرکت‌های پخش موظف به برگشت تمامی فرآورده‌ها از همه مراکز توزیع دارو هستند و در صورت مشاهده فروش در داروخانه، این معاونت با داروخانه متخلف طبق قوانین و ضوابط برخورد خواهد کرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه تصریح کرد: داروهای مختلفی وجود دارد که با بلوکه کردن گیرنده H2 و یا مکانیسم‌های دیگر در بدن مانع از ترشح بیش از حد اسید در دستگاه گوارش و جلوگیری از ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شود که از جمله آنها می‌توان به فاموتیدین، سایمیتیدین، امی پرازول، اس امپرازول، پنتوپرازول و داروهایی از این قبیل اشاره کرد.
وی افزود : به تمامی مصرف‌کنندگان رانیتیدین توصیه می‌شود در صورت مصرف رانتیدین ضمن قطع دارو حتما با پزشک معالج خود برای استفاده از داروی جایگیزین مشورت کرده و از مصرف خودسرانه داروی جایگزین پرهیز کنند.
دکتر رضایی در پایان تاکید کرد: هم استانی‌های عزیز می‌توانند درصورت مشاهده فروش داروی رانیتیدین توسط داروخانه‌ها از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ به این معاونت شکایت خود را اعلام کنند.
لینک کوتاه : https://avayebushehr.ir/?p=11762

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در آوای بوشهر منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.